Την οικονομική συνδρομή του Πέτρου Παππά και του Νίκου Νοτιά θα χρειαστεί-όπως όλα δείχνουν-και πάλι η ΑΕΚ για να καλύψει μέχρι τις 30 Ιουνίου τα οφειλόμενα χρήματα και να εξασφαλίσει οριστικά την αδειοδότηση. Υπολογίζεται πως απαιτούνται λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ, αλλά έχουν συγκεντρωθεί περίπου τα μισά από την πώληση του Νάτσο Σκόκο και τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ δεν υπολογίζονται τα χρήματα των «Supporters» που θα μπουν στη συνέχεια μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η διοίκηση ήδη έχει αρχίσει τις επαφές με παίκτες για να διακανονίσει τις οφειλές απέναντί τους, αλλά επειδή είναι μάλλον αδύνατο να συγκεντρωθεί ολόκληρο το ποσό που απαιτείται, ο Πέτρος Παππάς και ο Νίκος Νοτιάς θα χρειαστεί να καλύψουν την τρύπα.

Σημειώνεται πως αν η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις της και δεν καλύψει πλήρως το ποσό, δεν απειλείται με αποκλεισμό από το ερχόμενο πρωτάθλημα, αλλά με τιμωρία που μπορεί να κυμανθεί από απαγόρευση συμμετοχής στην Ευρώπη και αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα ή απλό πρόστιμο. Στη διοίκηση της ΑΕΚ εμφανίζονται αισιόδοξοι πως το θέμα θα κλείσει θετικά.

Απαντούν (θετικά) Κάλα και Κάρλος

Πιθανώς και σήμερα να υπάρχει αίσιο τέλος στο μίνι σίριαλ της απόκτησης των Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος. Οι δύο παίκτες της Σεβίλλης θα ενημερωθούν από τον εκπρόσωπό τους για τις προτάσεις της ΑΕΚ και θα απαντήσουν, πιθανότατα θετικά. Η διαφορά τόσο με τον 22χρονο αμυντικό, όσο και με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό είναι μικρή και εκτιμάται πως με δεδομένη την εκατέρωθεν καλή διάθεση θα καλυφθεί. Ο πρώτος αμείβεται με 300.000 ευρώ και η «Ένωση» τού προσφέρει 250.000 ευρώ συν μπόνους, ενώ ο δεύτερος με 220.000 ευρώ και η ΑΕΚ δίνει 180.000 ευρώ συν μπόνους. Αν όλα εξελιχθούν ευνοϊκά για τους «κιτρινόμαυρους», ο μεν Κάλα θα αποκτηθεί δανεικός για ένα χρόνο, ο δε Κάρλος θα έρθει σαν ελεύθερος υπογράφοντας για 2+2 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στον Λαουτάρο Ακόστα, εφόσον η ΑΕΚ απαλλαγεί από τα «βαριά» συμβόλαια των Σεμπαστιάν Σάχα και Ρότζερ Γκερέιρο, θα είναι σε θέση να υπερβεί το όριο των 200.000 ευρώ που έχει θέσει για κάθε συμβόλαιο. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περιμένει την ετυμηγορία της Σεβίλλης για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, που έχει κασέ 450.000 ευρώ και η τύχη του θα αποφασιστεί μετά την προετοιμασία των Ανδαλουσιανών.

Ο Μπέλεκ και ο δεύτερος

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Στιβ Μπέλεκ στην ΑΕΚ. Ο 18χρονος Καμερουνέζος έφτασε χθες στην Αθήνα, σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα υπογράψει για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού. Η «Ένωση» αναζητεί κι έναν ακόμη επιθετικό, με τον Κίνι της Αλκορκόν να είναι βασικός στόχος του Μανόλο Χιμένεθ, αλλά να έχει πρόταση από τη Ράγιο Βαγεκάνο, που ανέβηκε στην Primera Division.

Περιμένουν την πρόταση για Σάχα

«Υπάρχουν 2-3 ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Σεμπαστιάν, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. Μία από αυτές κινείται πιο σοβαρά και πιστεύω ότι την Τρίτη ή την Τετάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Διευκρινίζω ότι δεν είναι η Μπόκα», ανέφερε στη «SD» o μάνατζερ του Αργεντινού τερματοφύλακα, Φερνάντο Κοσεντίνο.

-Ο Σωκράτης Τσουκαλάς θα μείνει ελεύθερος από την Παλέρμο και η ΑΕΚ είναι κοντά στην απόκτηση του 19χρονου δεξιού μπακ-χαφ.

-Στην κυκλοφορία τίθενται ξανά σήμερα τα εισιτήρια διαρκείας, πλέον για όλες τις ελεύθερες θέσεις στο κάτω διάζωμα του ΟΑΚΑ, καθώς την περασμένη εβδομάδα εξέπνευσε η προθεσμία ανανέωσης των θέσεων των παλαιών κατόχων. Τα διαρκείας θα είναι στη διάθεση του κοινού ως το τέλος Ιουλίου.

Πηγή: sport-fm.gr