Υποχρεωμένος να κάνει αρκετές αλλαγές στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική σεζόν είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Το αν αυτές οι αλλαγές θα είναι ριζικές θα εξαρτηθεί από την τύχη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Ναμπίλ Μπάχα.

Στην περίπτωση του Έλληνα επιθετικού τα πάντα θα κριθούν από την ανανέωση του συμβολαίου του. Στην Ένωση επιθυμούν να διατηρήσουν και στο νέο πρωτάθλημα τις υπηρεσίες του «Λύμπε». Ο Μανόλο Χιμένεθ τον θεωρεί απαραίτητο και παράδειγμα προς τους νεώτερους παίκτες. Ο Έλληνας διεθνής αναμένεται να συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους της ομάδας.

Στην περίπτωση του Μπαχά, οι προθέσεις των ανθρώπων της Ένωσης έχουν αλλάξει. Επιθυμούν την παραμονή του αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ο ίδιος να δεχθεί να διαπραγματευτεί και πάλι τους όρους του συμβολαίου του. Εάν αποδεχθεί τα «βέτο» της ΑΕΚ, και ρίξει τις απαιτήσεις του, τότε θα παραμείνει. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως, η ΑΕΚ θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιθετικού καθώς ούτε η πιθανή απόκτηση του Σιαλμά θα είναι αρκετή.

Ο νέος «φορ» θα έχει τον ρόλο του αντι-Μπλάνκο, κάτι που φυσικά δεν είναι εύκολο. Τα οικονομικά της ΑΕΚ δεν επιτρέπουν μεγάλο άνοιγμα και έτσι περιορίζονται δραματικά οι επιλογές που μπορούν να αποδειχθούν ικανοποιητικές για την Ένωση. Ο παίκτης που θεωρεί ιδανικό για τη θέση ο Χιμένεθ είναι ο 30χρονος Κίνι, που έχει σημειώσει φέτος 21 γκολ σε 37 συμμετοχές με την Αλκορκόν.

Τα «θέλω» του Χιμένεθ
Τον χειμώνα για την επίθεση οι στόχοι του Χιμένεθ ήταν ο Χέιχο και ο Κίνι. Η περίπτωση του 28χρονου Χέιχο όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη καθαρά για οικονομικούς λόγους. Ο Κίνι, ο οποίος αγωνίζεται στην Αλκορκόν, είναι εφικτός στόχος και ο Χιμένεθ αναμένεται να ασκήσει πιο έντονο «πρέσινγκ» για να τον φέρει στην Ελλάδα.

Νέα σενάρια για Σκόκο
Σε νέα συμφωνία με τον Νάτσο Σκόκο υποστήριξε χθες η τουρκική ιστοσελίδα sakaryagazetesi.com ότι έφτασε η Εσκισεχιρσπόρ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αργεντίνος είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μετακινηθεί στην Τουρκία με την ΑΕΚ να ζητάει ως αντάλλαγμα τον 20χρονο επιθετικό Μπατουχάν Καραντενίζ χωρίς να αναφέρεται καν ποσό! Από την ΠΑΕ διέψευσαν κατηγορηματικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Πηγή: sport-fm.gr