Η επόμενη μέρα του δεύτερου τελικού της Α1 βρίσκει τον Παναθηναϊκό έτοιμο να διατηρήσει τον θρόνο του για ένατη συνεχή χρονιά και τον Ολυμπιακό να «βράζει» για τη διαιτησία. Ικανοποίηση στους «πράσινους» για την εικόνα του δευτέρου μέρους και αποφασιστικότητα να… τελειώσουν τη δουλειά την Τετάρτη στο ΣΕΦ. Πίστη για ανατροπή από τους «ερυθρόλευκους» που πιθανώς να εκφράσουν επίσημα τη δυσαρέσκειά τους για τα σφυρίγματα.

Θέλει να το τελειώσει στο ΣΕΦ

Ικανοποίηση και πολλά χαμόγελα έφερε στον Παναθηναϊκό η δεύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού και 27η συνεχή σε τελικούς της Α1 στο ΟΑΚΑ. Τον προβληματισμό για τη μετριότατη εικόνα του πρώτου μέρους διαδέχτηκε η σαρωτική εμφάνιση των πρωταθλητών Ευρώπης στο δεύτερο ημίχρονο. Η νευρικότητα, τα πολλά λάθη, η αστοχία σε βολές και σουτ από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση και η κακή άμυνα, έδωσαν τη θέση τους στο καθαρό μυαλό, τις ορθολογικές επιλογές, την ευστοχία από κάθε πιθανή θέση και την αποτελεσματική άμυνα. Το «τριφύλλι» διατήρησε με τον τρόπο αυτό απόρθητη την έδρα του σε τελικούς μετρώντας πλέον 18 χρόνια από την ήττα του από τον Ολυμπιακό στη Γλυφάδα.

Οι «πράσινοι» πλέον έχουν πλέον τρία match-ball για να κατακτήσουν τον ένατο συνεχόμενο, 13ο στα τελευταία 14 χρόνια και 32ο συνολικά τίτλο στην ιστορία τους. Όμως δεν σκοπεύουν να φτάσουν σε τέταρτο ή πέμπτο παιχνίδι για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα. «Βλέπουμε το ματς σαν να είναι το τελευταίο», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν δίστασε να απαντήσει και στα έντονα παράπονα των αντιπάλων για τη διαιτησία. «Εμείς χάσαμε φέτος τρία ματς από τον Ολυμπιακό και δεν διαμαρτυρηθήκαμε ποτέ για τη διαιτησία. Ο καλύτερος τρόπος να μιλάς, είναι στο γήπεδο», τόνισε.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο για τις πολλές κροτίδες και κάποια αντικείμενα που έπεσαν από την κερκίδα στο χθεσινό ματς.

Οργή και πίστη

Στις τάξεις του Ολυμπιακού «βράζουν» με τη διαιτησία. Εξέφρασαν ανοικτά παράπονα για την αντιμετώπιση της ομάδας, αναφερόμενοι κυρίως στη μεγάλη διαφορά των φάουλ και των ελευθέρων βολών. Δεν αποκλείεται η δυσαρέσκεια να πάρει και επίσημη μορφή, είτε με ανακοίνωση (πριν τον τρίτο τελικό ή μετά την ολοκλήρωση της σειράς) είτε με παράπονα κατά την κλήρωση για το «τρίο» του προσεχούς αγώνα.

Πάντως οι Πειραιώτες δεν παραγνωρίζουν πως στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού ματς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δικαιολογεί μόνο εν μέρει τον εκνευρισμό και την απώλεια της αυτοσυγκέντρωσης των παικτών του, αλλά επισημαίνει πως αν η απόδοσή τους ήταν ανάλογη με την εξαιρετική του πρώτου μέρους, πολύ πιθανόν να είχαν φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος τεχνικός δεν δίστασε να κάνει λόγο για απειθαρχία των παικτών του, «φωτογραφίζοντας» τον αρνητικό χθες Μίλος Τεόντοσιτς κι όχι μόνο.

Πηγή: sport-fm.gr