Την σύλληψη ενός 25χρονου Γερμανού που θεωρείται ύποπτος για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία που κατάφερε να αποτρέψει τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ, έξω από το γήπεδο της Ντόρτμουντ.

Η BKA βρήκε και εξουδετέρωσε τρεις ύποπτες εκρηκτικές συσκευές, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να ενεργοποιηθούν το Σάββατο, κατά την διάρκεια του εντός έδρας ματς της Μπορούσια με το Ανόβερο όπου και θα στεφθεί, κατά πάσα πιθανότητα, πρωταθλήτρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτή την δολοφονική απόπειρα είναι υπό κράτηση, με τον ίδιο να συλλαμβάνεται σε ξενοδοχείο της Κολωνίας την περασμένη Τρίτη και να οδηγεί την αστυνομία στο σημείο που ήταν τοποθετημένες οι βόμβες.

Πέρα από τους τρεις αυτούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν ισάριθμες συσκευές στο διαμέρισμα του υπόπτου, ενώ όπως έγινε γνωστό ο ίδιος άνδρας είχε ενημερώσει μέσω e-mail την γερμανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ για δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν ταυτόχρονα σε γερμανικό έδαφος.

Παρότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε πριν δυο ημέρες, το περιστατικό έγινε γνωστό μόλις σήμερα, με τις αρχές πάντως να επιβεβαιώνουν τα όσα έγιναν γνωστά μέσω του Τύπου.

Πηγή: sportfm.gr