Ο Νίκος Οικονόμου τονίζει ότι μετά τη μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την πρόκριση στο final 4, κατηγορεί τους Καταλανούς για τις διαμαρτυρίες τους για τη διαιτησία και εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός αγχώθηκε στο δεύτερο παιχνίδι με τη Σιένα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στο sday.gr:

Για τα παιχνίδια της Ισπανίας: «Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κάνει το 2-0 στην Ισπανία. Στα παιχνίδια του Παλάου Μπλαουγκράνα πραγματοποίησε πολύ καλή απόδοση, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και η τακτική από τον Ομπράντοβιτς ήταν αυτή που έπρεπε. Οι παίκτες ήταν πωρωμένοι για το αποτέλεσμα και ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή. Έδειξαν 100% ψυχή».

Για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν: «Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί να περάσει με δύο νίκες. Δεν είναι επιτυχία το να περάσει στο Final 4, επιτυχία είναι ότι θα αποκλείσει μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Βαρόμετρο στις δύο αναμετρήσεις είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Είναι πολύ σημαντικό σε τι κατάσταση θα βρεθεί. Στην Ισπανία ήταν καταπληκτικός. Έβγαλε ψυχολογία και εκεί που πήγε να ξεφύγει η Μπαρτσελόνα, αυτός έκανε τα πάντα για να γυρίσει το παιχνίδι. Αν είναι καλός ο Διαμαντίδης, είναι καλός όλος ο Παναθηναϊκός».

Για το αν μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του «τριφυλλιού» η γεμάτη εξέδρα, σε περίπτωση που το παιχνίδι δεν εξελιχθεί θετικά: «Είναι πάρα πολύ έμπειροι οι παίκτες. Δεν είναι άνθρωποι που θα δικαιολογηθούν αν συμβεί κάτι τέτοιο. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ο κόσμος είναι μαχητικός, ξέρει μπάσκετ και θα στηρίξει τους παίκτες».

Για την Μπαρτσελόνα: «Οι Ισπανοί έχουν την πίεση. Ένας αποκλεισμός θα είναι μεγάλη αποτυχία. Ωστόσο, ακόμα και αν συμβεί αυτό, θα επανέλθουν και θα κυνηγήσουν τους άλλους δύο στόχους στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι ένα Final 4 στη Βαρκελώνη και θεωρούν ότι πρέπει να είναι εκεί. Εκπροσωπεί τη διοργανώτρια χώρα. Αν βρεθεί για τα επόμενα 15 χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης τότε θα την πούμε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια».

Για το γεγονός ότι οι Ισπανοί μιλάνε πολύ συχνά ως αδικημένοι για τα πρώτα δύο παιχνίδια: «Αυτό δείχνει αδυναμία. Ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε να μιλήσει για τη διαιτησία σε κανένα από τα παιχνίδια. Δεν γίνεται να μιλάνε για τη διαιτησία όταν και η εικόνα δεν είναι τέτοια. Δεν υπάρχει αυτή η διαιτησία. Ο Διαμαντίδης μετά απ’ όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδια δεν σχολίασε τίποτα για τη διαιτησία».

Για τα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού: «Δεν έχω ξαναδεί αυτό που έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Ακόμα και με ομάδα Γ’ Εθνικής να έπαιζε δεν θα μπορούσε να είχε τέτοια εικόνα. Υπάρχει μία σημαντική λήξη, ο εγωισμός. Δεν υπήρχε για τους Ιταλούς άλλο αποτέλεσμα και κατάφεραν να νικήσουν. Η Σιένα μπήκε με ψυχολογία στο δεύτερο παιχνίδι, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού αγχώθηκαν μετά από αυτή την αντίδραση. Δεν αντέδρασε σωστά», τόνισε και πρόσθεσε: Ο Σπανούλης είναι το βαρόμετρο, όπως τόνισε και ο προπονητής των Ιταλών, Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Η Σιένα πλέον θα έχει την πίεση γιατί είναι το φαβορί».

Για τα δύο ζευγάρια ανέφερε: «Πιστεύω ότι όποιος κερδίσει το τρίτο παιχνίδι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάει στο Final 4. Αυτό έχει δείξει η ιστορία».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι ανησυχητικό το ότι υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν καλές ομάδες όπως ο Κολοσσός Ρόδου και το Μαρούσι αλλά το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων».

Τέλος, απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής: «Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα γιατί είναι πολύ σημαντικός ο παράγοντας της ψυχολογίας. Μπορεί η μία ομάδα να πάρει το Ευρωπαϊκό και το Κύπελλο. Τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δεν μπορεί να το προβλέψει κανένας αυτό. Ούτε οι ίδιοι».

Πηγή: sday.gr