Δεδομένης της αποχώρησης του Ζιλμπέρτο Σίλβα, της οικονομικής κατάστασης της ομάδας αλλά και της φετινής χρονιάς του Μάτος με την Μποταφόγκο, φαντάζει ιδανική λύση για το κέντρο του «τριφυλλιού», παρά το γεγονός πως ο ίδιος αλλά και η βραζιλιάνικη ομάδα θέλουν την παραμονή του, στην «χώρα του καφέ».

Το κέντρο του Παναθηναϊκού μεγαλώνει(ηλικιακά) και αποδυναμώνεται. Ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Εκεί, οπού με την αποχώρηση του Ζιλμπέρτο ο μοναδικός αμυντικός μέσος με την έννοια του καθαρού κόφτη, θα είναι ο Σιμάο. Ο Πλεσί δεν λογίζεται στα πλάνα ενώ και ο Κατσουράνης που κάνει από 35 και πάνω παιχνίδια ανά σεζόν, βοηθάει πια με άλλους τρόπους τη μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Την αναγκαιότητα της απόκτησης ενός κόφτη, μιας «μηχανής», σύμφωνα με πληροφορίες την έχει διαπιστώσει και ο Φερέιρα που θα ζητήσει ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση. Και ίσως, οι σκάουτερς του Παναθηναϊκού να μην χρειαστεί να ψάξουν και πολύ.

Ο Μαρσέλο Μάτος είναι δοκιμασμένη συνταγή και μάλιστα, αποδοτική. Ο Βραζιλιάνος ανήκει στον Παναθηναϊκό και είναι δανεικός στην Μποταφόγκο, οπού πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά. Μάλιστα, είναι και ο αρχηγός της ομάδας του. Παίκτης και ομάδα, αμφότεροι θέλουν να… μείνουν μαζί, αλλά χωρίς τη συγκατάθεση του Παναθηναϊκού, αυτό δεν γίνεται.

Η Μποταφόγκο δεν έχει λεφτά για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη, ενώ αμφίβολο είναι ακόμη και αν μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό του. Οικονομικά προβλήματα δεν έχουν μόνο οι βραζιλιάνοι, έχει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί την ακριβή έννοια του δανεισμού. Έδωσε ένα παίκτη μια στιγμή που δεν τον χρειάζονταν και ενδεχομένως να τον πάρει πίσω σε μια στιγμή που τον χρειάζεται…

Πηγή: sportfm.gr