Απόδειξη… παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό αποτελεί το γεγονός ότι έχει ήδη αρχίσει το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο. Ο Βάσκος ζήτησε να γίνει η καλοκαιρινή προετοιμασία στο Ζέεφελντ και το κλείσιμο «δυνατών» φιλικών το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να τεθούν επί τάπητος τα υπόλοιπα ζητήματα, με κυρίαρχο τις μεταγραφές, τις ανανεώσεις, τις περιπτώσεις των δανεικών και τις πιθανές αποχωρήσει από το υπάρχουν δυναμικό.

Ο 47χρονος προπονητής νοσταλγεί την πατρίδα του και θα ήθελε να δουλέψει ξανά στην Primera Division, αλλά οι συνθήκες εργασίας στον Ολυμπιακό και το δέλεαρ της συμμετοχής στο Champions League τον κρατούν τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο στο λιμάνι. Κάτι τέτοιο άλλωστε επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ. «Ο Ερνέστο έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο και είναι ευτυχής στον Ολυμπιακό. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, αλλά δεν το λέω επειδή έχω κάτι στο μυαλό μου. Πήρε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός θα παίξει του χρόνου στο Champions League. Και δεν ξέρω κανέναν προπονητή να μη θέλει να αγωνιστεί στο Champions League», τόνισε στην εφημερίδα «Γαύρος».

Κοσμοσυρροή για τον Ερασιτέχνη

Βροντερό «παρών» θα δώσει απόψε ο κόσμος του Ολυμπιακού στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα στο «Καραϊσκάκη» (19:00, ΝΕΤ) για την οικονομική στήριξη των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Μέχρι χθες είχαν διατεθεί περίπου 17.000 εισιτήρια κι εκτιμάται πως τα υπόλοιπα (που τιμώνται 15, 20 και 25 ευρώ) θα εξαντληθούν μέχρι τη σέντρα. Στο γήπεδο θα είναι σύσσωμη η ομάδα βόλεϊ, που κατέκτησε το Σάββατο το Κύπελλο. Ως το βράδυ της Πέμπτης είχαν σταλεί περίπου 106.000 SMS στον αριθμό 54080 και στόχος σήμερα είναι να ξεπεραστούν τα 200.000, με τις απαραίτητες προτροπές προς τον κόσμο που θα είναι στο γήπεδο.

«Να διασκεδάσουμε το παιχνίδι, αλλά επειδή είναι ένα ματς με ιδιαίτερη σημασία για το σύλλογο, πρέπει να το αντιμετωπίσομε με σοβαρότητα», είπε στους παίκτες του χθες ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που δεν χαλαρώνει ούτε στιγμή. Στη 19μελη αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι διεθνείς, καθώς ο Νικοπολίδης με τον Μπράβο που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Οι διαθέσιμοι παίκτες είναι οι: Πάρντο, Ν. Παπαδόπουλος, Λεάντρο, Μανιάτης, Ρουγκάλας, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Γ. Παπαδόπουλος, Βάντερσον, Ριέρα, Διαμαντάκος και Κοτσαρίδης. Μετά το σημερινό φιλικό οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν πενθήμερη άδεια επιστρέφοντας στις επάλξεις την Τετάρτη.

Πηγή: sport-fm.gr