Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει όλες τις κινήσεις του ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης του Κέβιν Μιραλάς, που έγινε Σάββατο πρωί, ενώ είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΕΠΟ, αλλά και στη μεταγραφή του Στέφανου Κοτσόλη στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα από όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου:

Για την ποινή του Χάβου: «Δεν σχολιάζω τις διαδικασίες, ειδικά από τη στιγμή που έχει κατατεθεί έφεση και είναι ακόμα ανοικτή η υπόθεση».

Για τις ανακοινώσεις μεταξύ Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου:
«Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάποια κίνηση μέχρι στιγμής από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα».

Για την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΕΠΟ:
«Ο κ. Μαρινάκης, εκτός από πρόεδρος του Ολυμπιακού, είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρέπει να συνυπολογιστεί αυτό. Άμα δεν έχει δικαίωμα να μπει ο αντιπρόεδρος, τότε ποιος το έχει. Εγώ ήμουν σε μία επιτροπή της UEFA την Πέμπτη και επέστρεψα το μεσημέρι της Παρσκευής και δεν ήμουν στα γραφεία το πρωί της Παρασκευής, οπότε δεν συναντηθήκαμε. Πιθανότατα να πήγε για την υπόθεση Μιραλάς. Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν γνωρίζω και κάποιον άλλο λόγο για να πήγε. Όσον αφορά στο πώς βγαίνει μια απόφαση, συμφωνώ ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, πρέπει και να το δείχνει».

Για τη βία στα γήπεδα: «Για τον κανονισμό περί βίας δεν μπορώ να σας πως πολλά, είναι και θέμα παιδείας. Το πώς λειτουργούμε παίζει ρόλο, όπως και το ποιοι είμαστε».

Για τους φακέλους με τα στημένα παιχνίδια που έστειλε η FIFA: «Βρίσκονται στην Ποινική Δικαιοσύνη. Αυτή η υπόθεση θέλει απόλυτη σοβαρότητα και όχι μόνο δεν έχει κλείσει ή σκεπαστεί αλλά είναι και σε πλήρη εκτέλεση. Εγώ δεν μπορώ να παρέμβω στην ποινική δικαιοσύνη. Εγώ ασχολούμαι μόνο όπου μπορώ να συνδράμω. Η ΕΠΟ ούτε μπορεί να άρει τηλεφωνικά απόρρητα, ούτε μπορεί να καλεί μάρτυρες άσχετους με το χώρο του ποδοσφαίρου. Ούτε φυσικά να προστατεύει μάρτυρες ή να ανοίξει λογαριασμούς. Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, αφού πρώτα υπάρξει καταδίκη. Υπάρχουν και ματς από τα ύποπτα, στα οποία στο τέλος δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να υπάρχει πλήρης απόδειξη στο ποιος έχει εμπλακεί. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή την έρευνα. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει και ποιος τα έχει κάνει αυτά. Από την πλευρά μας, προτείναμε σύσταση μιας νέας αρχής για την υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να κάνει όλα αυτά που δεν μπορούμε εμείς, αλλά υπήρχαν αμφιβολίες από πλευράς Πολιτείας».

Για την υπόθεση της μετεγγραφής του Κοτσόλη: «Δεν είναι μόνο ο Κοτσόλης, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παικτών. Λίγες βέβαια αλλά υπάρχουν. Είναι μία διεθνής πρακτική για να διευκολυνθεί ο παίκτης. Η καχυποψία είναι αυτή που περιπλέκει τα πράγματα. Στην αρχή είχαμε πει μέχρι τις 30 Ιουνίου, αν είχαμε πει μέχρι 30 Αυγούστου δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς δεν είναι αλάθητος, τι να κάνουμε. Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που είχε δώσει η ΕΠΟ δεν παρουσιάστηκαν περιπτώσεις εγγραφής ελεύθερων παικτών. Από εκεί και πέρα, το κάναμε για να βοηθήσουμε άνεργους ποδοσφαιριστές. Για να είμαστε μάλιστα απόλυτα σίγουροι, στείλαμε έγγραφο στη FIFA, ώστε να δούμε πώς το βλέπουν και αυτοί από την πλευρά τους. Από τη στιγμή που άλλαξε η προθεσμία, πάντως, άλλαξε και το ποιος μπορεί να εγγραφεί σε κάποια ομάδα. Ας πει ο καθένας ό,τι θέλει, ας μας κατηγορήσουν όσο θέλουν, εμείς να βοηθήσουμε θέλαμε».

Για τη διαιτησία: «Θεωρώ ότι έχει κάνει κάποια βήματα μπροστά. Δεν υπάρχει διαιτησία χωρίς λάθη. Έχουν γίνει ορισμένα “κραχτά” λάθη, τα οποία μάλιστα έχουν γίνει και από διαιτητές πιο έμπειρους από άλλους. Βεβαίως και δεν έγιναν ηθελημένα, αλίμονο. Η συνωμοσιολογία τα χαλάει όλα.Οι κανονισμοί για τους διαιτητές εφαρμόζονται μόνο αν έρθουν από τη FIFA. Υπάρχουν και συνθήκες που είναι προαιρετικές-υποχρεωτικές, αν δεν τις ακολουθήσεις δηλαδή, σου απαγορεύει να έχεις διεθνείς διαιτητές, για παράδειγμα. Είναι ένας κανονισμός διαιτησίας που λέει ότι από το τέλος του 2011 θα πρέπει να υπάρχει ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της κάθε ομοσπονδίας στην ΚΕΔ. Αυτό γίνεται ήδη έξω. Ο Βιγιάρα, για παράδειγμα, που είναι στη FIFA, είναι πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας. Ο κανονισμός λέει ρητά να μην είναι από τη σούπερ λίγκα της κάθε χώρας. Υπάρχει αντιπαλότητα ομοσπονδιών και λιγκών σε όλο τον κόσμο».

Για τον νέο αθλητικό νόμο: «Βλέπω την ένταση να είναι παντού στο ποδόσφαιρο. Μάλλον εγώ θέλω να πιστεύω ότι είναι σημείο των καιρών. Υπάρχει στα σπάργανα ένας νέος αθλητικός νόμος. Θα τον μελετήσω και θα σας πω».

Για τις επιθέσεις στους διαιτητές: «Είναι θέμα προς προβληματισμό. Είναι ένα φαινόμενο η βία που οδηγεί σε ποδόσφαιρο κακομοιριάς».

Πηγή: sport-fm.gr