O ΠΑΟΚ επικράτησε 80-73 επί της ΑΕΚ για τη 17η αγωνιστική της Α1. Σε τροχιά τετράδας ο «Δικέφαλος του Βορρά», που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίους τους Γκρέι και Μάρσαλ με 18 και 17 αντίστοιχα. Πιο ορατό από ποτέ το φάσμα του υποβιβασμού για την «Ένωση», που την άλλη εβδομάδα δίνει μάχη επιβίωσης με τον Ηλυσιακό.

Ο αγώνας…

Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό έβρισκε πολύ εύκολα το δρόμο προς το καλάθι σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που σκόραρε με… ιδρώτα και αίμα. Παπαδόπουλος και Ντόζιερ είχαν από 6 πόντους στο ξεκίνημα και ο Μάρσαλ πρόσθεσε άλλους 9 με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με διαφορά επτά πόντων (2-9) και να φτάσουν γρήγορα στο +14 (9-23). Η «Ένωση» έβρισκε επιθετικές λύσεις μόνο από τους Ντικούδη και Κοχαντάρεβιτς με συνέπεια να αδυνατεί να πλησιάσει. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ μπροστά με 13 (15-28) και τους παίκτες του να έχουν 9/9 βολές και 8/9 δίποντα (1/4 τρίποντα).

Χάρη στη σταθερά αποτελεσματική του άμυνα και τα υψηλά ποσοστά στην επίθεση ο «Δικέφαλος του Βορρά» όχι απλώς συντηρούσε με άνεση το προβάδισμα, αλλά αύξανε τη διαφορά. Και την ώρα που οι γηπεδούχοι αναζητούσαν πηγές σκοραρίσματος, οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν πόντους από… παντού, με τους Δέδα και Γκετσέφσκι να προσφέρουν ποιοτικά λεπτά από τον πάγκο. Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε στους 17 (20-37 και 23-40), ενώ παρά τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων», που μείωσαν στους 11 (31-42), το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα απίθανο τρίποντο του Γκρέι εκτός ισορροπίας και από απόσταση δέκα μέτρων (31-45).

Ο Νικολαΐδης φτάνοντας τους εννέα συνεχείς πόντους έφερε την ΑΕΚ σε απόσταση 11 πόντων με το ξεκίνημα της επανάληψης (36-47), ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μη σκόραρε όπως στο πρώτο μέρος, αλλά διατηρούσε με άνεση ένα διψήφιο προβάδισμα χάρη στην υπεροχή του στα ριμπάουντ και την αδυναμία των «κιτρινόμαυρων» να βρουν μία σταθερή λύση στο σκορ. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το φτωχό επί μέρους σκορ 14-11, αλλά την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στο +11 (45-56).

Οι γηπεδούχοι έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες να κατεβάσουν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή στο πρώτο μισό του τέταρτου δεκαλέπτου και ο ΠΑΟΚ έσβησε κάθε αμφιβολία για τον τελικό νικητή με δύο τρίποντα από Γκετσέφσκι και Δέδα (53-70). Η ΑΕΚ με ένα γρήγορο 7-0 μείωσε στους 10 (60-70), αλλά ήταν πλέον αργά, ακόμη κι όταν με συνεχή τρίποντα του Νικολαΐδη έφτασε στο -5 (71-76), 17’’ πριν το τέλος.

Το τελικό 73-80 διατήρησε τον ΠΑΟΚ σε τροχιά τετράδας με την έκτη του νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και την ΑΕΚ σε ρότα υποβιβασμού με έξι σερί εντός έδρας ήττες. Πλέον η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό την επόμενη εβδομάδα αποκτά χαρακτήρα τελικού για τους «κιτρινόμαυρους».

Δεκάλεπτα: 15-28, 31-45, 45-56, 73-80.

Πηγή: sport-fm.gr