Η ΑΕΚ πήγε στις Σέρρες με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για να μη χάσει έδαφος στη μάχη του τίτλου αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 από το γκολ του Μπετανκόρ με πέναλτι στο 23′, με τον Πανσερραϊκό μάλιστα να παίζει με 10 παίκτες από το 26′, όταν αποβλήθηκε ο Τέρζιτς.

Μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, η Ένωση ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 11′ με το σουτ του Λαμέλα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκουγκεσασβίλι. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήθελε να πάρει τον έλεγχο και να κάνει το παιχνίδι της αλλά λίγα λεπτά μετά… πάγωσε.

Στο 20′ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με την απόκρουση του Στρακόσα σε προσπάθεια του Μπετανκόρ, αλλά ο διαιτητής πήγε στο VAR επειδή υπήρχαν διαμαρτυρίες για κράτημα του Περέιρα στον Ντέλετιτς και τελικά μετά την εξέταση της φάσης έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ένα πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπετανκόρ στο 23′ και ευστόχησε για το 1-0, δυσκολεύοντας την αποστολή των «κιτρινόμαυρων». Λίγα λεπτά μετά όμως, στο 26′, τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους Σερραίους, αφού έμειναν με 10 παίκτες μετά την κόκκινη κάρτα στον Τέρζιτς για το μαρκάρισμα στον Λαμέλα, με τον διαιτητή να παίρνει και αυτή την απόφαση μετά την εξέταση του VAR.

Η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ αλλά είχε… 1,5 ημίχρονο στη διάθεσή της για να κάνει την ανατροπή και είχε και παίκτη παραπάνω, οπότε οι οπαδοί της πίστευαν ότι τα πράγματα θα έφτιαχναν στη συνέχεια. Στο 34′, όμως, λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ ο δικέφαλος αετός αφού ο Μπετανκόρ με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 σε αυτή τη φάση, όπως άγγιξαν και οι «κιτρινόμαυροι» το 1-1 αμέσως μετά, στο 35′, με το σουτ του Λαμέλα εντός περιοχής, το οποίο κατάφερε να αποκρούσει ο Γκουγκεσασβίλι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή και ο δικέφαλος αετός μπήκε δυνατά με στόχο να ισοφαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να διεκδικήσει στη συνέχεια τη νίκη. Ο Αλμέιδα έριξε στο ματς και τον Μαρσιάλ, στο 57′, ψάχνοντας τη λύση για την ομάδα του, η οποία είχε μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

Η κατοχή μπάλας ήταν στο 72% για την Ένωση αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκούσε… Για να αλλάξει το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έπρεπε να σκοράρει αλλά ο Μάνταλος δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Μαρσιάλ από αριστερά στο 73′ ενώ στο 85′ ο Πιερό έκανε το γύρισμα και ο Γκουγκεσασβίλι βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγα λεπτά μετά, στο 88′, ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Ελίασον και τελικά το 1-0 δεν άλλαξε, με τους Σερραίους να πανηγυρίζουν μεγάλη νίκη και τους «κιτρινόμαυρους» να κινδυνεύουν να βρεθούν, πλέον, στο -5 από την κορυφή.

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75′ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (75′ Καπτούμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46′ Καρασαλίδης), Τομάς (89′ Χατζηστραβός), Τέρζιτς, Μπετανκόρ (75′ Σάλαζαρ).

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46′ Πινέδα), Χατζισαφί (57′ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70′ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία (70′ Ελίασον), Πιερό.