Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πληρώνει το πιο ακριβό συμβόλαιο στη φετινή Euroleague και πρόκειται για αυτό του Σάσα Βεζένκοφ, ενώ στο top-10 έχει διπλή εκπροσώπηση ο Παναθηναϊκός με τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν.

Έπειτα από μόλις ένα χρόνο στο ΝΒΑ ο Βούλγαρος φόργουορντ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι τον έπεισαν να πει το «ναι» προσφέροντάς του το πιο ακριβό συμβόλαιο στη φετινή Euroleague: 3,7 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι το ποσό που παίρνει ετησίως ο Βεζένκοφ, με το λιθουανικό BasketNews να παρουσιάζει τα 10 πιο ακριβά συμβόλαια της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να μην έχει κάποιον άλλο παίκτη στο top-10, πλην του Βεζένκοφ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει τους Σλούκα και Ναν που βρίσκονται στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Για την ακρίβεια, ο αρχηγός των «πράσινων» παίρνει 2,6 εκατ. ευρώ και ο αμερικανός γκαρντ 2,5 εκατ. ευρώ, με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αναντολού Εφές και Αρμάνι Μιλάνο να έχουν τους υπόλοιπους παίκτες που συμπληρώνουν τη 10άδα.

Τα 10 πιο ακριβά συμβόλαια της φετινής Euroleague

Σάσα Βεζένκοφ, Ολυμπιακός, 3,7 εκατ. ευρώ
Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές, 3,4 εκατ.
Έντι Ταβάρες, Ρεάλ Μαδρίτης, 3 εκατ.
Μάικ Τζέιμς, Μονακό, 2,8 εκατ.
Κώστας Σλούκας, Παναθηναϊκός, 2,6 εκατ.
Κέντρικ Ναν, Παναθηναϊκός, 2,5 εκατ.
Κέβιν Πάντερ, Μπαρτσελόνα, 2,5 εκατ.
Νίκολα Μίροτιτς, Αρμάνι Μιλάνο, 2,5 εκατ.
Μάριο Χεζόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, 2,4 εκατ.
Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Μπαρτσελόνα, 2,3 εκατ.