Ένα μικρό σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ισπανία, μετά από μια αμφιλεγόμενη χειρονομία του Ντάριο Μπριθουέλα προς την διαιτητή Γιασμίνα Αλκαράθ, κατά τη διάρκεια του αγώνα που έδωσε η Μπαρτσελόνα του απέναντι στην Τενερίφη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπριθουέλα υπέπεσε σε φάουλ μακριά από την μπάλα, το οποίο σφυρίχτηκε από την Αλκαράθ. Ο Ισπανός παίκτης, φανερά δυσαρεστημένος με την απόφαση, άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα. Την ώρα που περπατούσε κατά μήκος του γηπέδου, ο Μπριθουέλα χτύπησε ελαφρά τη διαιτητή στον γλουτό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο, καθώς η αντίδραση της Αλκαράθ, γυρίζοντας απότομα και κάνοντας μία χειρονομία, δημιούργησε την εντύπωση πως ο Μπριθουέλα τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ωστόσο, τελικά ο παίκτης τιμωρήθηκε μόνο με προσωπικό φάουλ για την ενέργεια που προκάλεσε το σφύριγμα της διαιτητή.

Το βίντεο του περιστατικού κυκλοφορεί ευρέως στο X προκαλώντας διαφωνίες. Ορισμένοι χρήστες κατηγορούν τον Μπριθουέλα για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ άλλοι το αντιμετωπίζουν με χιούμορ, σχολιάζοντας πως το περιστατικό δεν είναι τόσο σοβαρό.

Η συγκεκριμένη αντίδραση έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις σχετικά με τα όρια της συμπεριφοράς των παικτών απέναντι στους διαιτητές και τη σοβαρότητα τέτοιων πράξεων. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την ομάδα του Μπριθουέλα ή την διοργάνωση.