Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ομάδα που πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, μετά την εκτός έδρας νίκη του με 1-0 της Καβάλας στην παράταση, χάρη σε γκολ του Τζίμα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν το φαβορί και αγωνίστηκαν και με βασικούς, παρ’ όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να απειλήσουν τους γηπεδούχους. Οι Αρκάδες έγιναν για πρώτη φορά επικίνδυνοι στο 33′ αλλά ο Τσαμούρης πίεσε τον Μακέντα και δεν τον άφησε να πλασάρει όπως ήθελε, με τον Αστρά να μπλοκάρει.

Λίγα λεπτά μετά, στο 39′, ήταν η σειρά της Καβάλας να πλησιάσει στο γκολ με τον Παπαδόπουλο, στον οποίο έστρωσε ωραία ο Εμπουκέ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 62′ ο Αστέρας είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ αφού κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκέκα στον Γκος, η εκτέλεση του Κρέσπι όμως δεν ήταν καλή και ο Αστράς μπλόκαρε και κράτησε το 0-0.

Η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε μέχρι το τέλος του 90λεπτου αλλά τελικά δεν σκόραρε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, λίγο πριν το τέλος της οποίας ήρθε το γκολ. Στο 115′ ο Καλτσάς σέντραρε από δεξιά και ο Τζίμας με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και τον Αστέρα στους «16» του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ζάκυνθο.

Καβάλα: Αστράς, Τσαμούρης, Ίτσιος, Πάσαγκιτς, Δαλιανόπουλος (46΄Κατσούρρι) , Αναστασόπουλος (60΄ Δημητριάδης), Μέτσε (96΄Λέλεκας), Γαβριηλίδης, Εμπούκα Ομπιόχα (60΄Μάντιτς), Γκέκας(72΄Κόμλιας), Παπαδόπουλος (86΄Κασέμι).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιντώτας, Γκαρσία (86΄Μπιλέ), Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Άλβαρεζ (98΄Χουχούμης), Τζανδάρης (56΄ Γκος), Μουνιόζ (98΄Ρέντζιτς), Κρέσπι Ρεγκίς (69΄Τζίμας), Παλάσιος (46΄ Μπαρτόλο), Καλτσάς, Μακέντα.