Το πρώτο ντέρμπι «Αιωνίων» της φετινής Super League αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έρχονται από μια εντυπωσιακή νίκη απέναντι στη Μπράγκα, στοχεύουν σε ακόμη μια νίκη επί του Παναθηναϊκού, ώστε να πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος με θετική δυναμική. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός, που διανύει μια δύσκολη περίοδο, αναζητά ένα θετικό αποτέλεσμα για να αλλάξει την πορεία του.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει χρησιμοποιήσει τον Ροντινέι ως δεξί εξτρέμ στα δύο τελευταία παιχνίδια, και ο Βραζιλιάνος έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά σε αυτό τον ρόλο. Πιθανότατα, θα διατηρηθεί στην ίδια θέση και απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ισπανός προπονητής δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα του, αφού η ομάδα έδειξε εξαιρετική απόδοση απέναντι στη Μπράγκα. Το μοναδικό ερωτηματικό είναι ποιος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Τσικίνιο, με τον Ολιβέιρα να είναι ο επικρατέστερος για τον ρόλο, ενώ ο Μουζακίτης αναμένεται να ξεκινήσει ξανά βασικός.

Στην άμυνα, θα αγωνιστούν οι Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα, ενώ ο Τζολάκης θα υπερασπιστεί την εστία. Στη μεσαία γραμμή, ο Έσε θα καλύψει τη θέση του αμυντικού χαφ, με τον Βέλντε να κινείται από τα αριστερά και τον Ελ Κααμπί να ηγείται της επίθεσης του Ολυμπιακού. Εκτός μάχης και ο Γουίλιαν, αμφίβολος ο Μασούρας.

Στον Παναθηναϊκό ολοένα σφίγγει ο κλοιός για τον Αλόνσο. Μπορεί μετά την ήττα από την ΑΕΚ να έλεγαν στο Τριφύλλι πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή, αλλά πλέον αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Ουρουγουανός τεχνικός «παίζει» την θέση του στο ντέρμπι.

Τεράστια η πίεση που υπάρχει και μόνο μία νίκη μοιάζει ικανή για να δώσει παράταση ζωής στον τεχνικό των Πρασίνων, αφού έχει να διαχειριστεί το καλύτερο ρόστερ της εποχής Αλαφούζου, αλλά το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα του είναι ως επί το πλείστον οικτρό.

Στο «ψυγείο» έχει μπει ο δεξιός μπακ Βαγιαννίδης (5/0) λόγω του συμβολαίου του. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα πάντως. Σταθερά δεν υπολογίζονται ο εξτρέμ Βέρμπιτς και οι χαφ Βιλένα, Ρούμπεν.

Νωρίτερα, στις 20:30 (Nova Sports Prime) ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λιβαδειά κόντρα στην τοπική ομάδα.

Ο Δικέφαλος υπέστη την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα στην Τούμπα, στο ντέρμπι με τον Άρη και ήταν αρκετή για να πέσει από την κορυφή της βαθμολογίας. Θέλει οπωσδήποτε τρίποντο για να βγάλει αντίδραση αφού μέχρι τώρα δεν έχει χάσει βαθμούς στα θεωρητικά μικρότερα παιχνίδια. Εκτός έδρας έχει δύο νίκες, αλλά και στα δύο ματς δέχθηκε γκολ. Ήττα ξανά στην Τούμπα μεσοβδόμαδα, αυτή τη φορά από την Στεάουα για το Europa League και αναμένεται ροτέισον. Εκτός είναι ο γκολκίπερ Τσιφτσής λόγω τραυματισμού, από προβλήματα προέρχονται ο αμυντικός Κόλεϊ και ο φορ Μπράντον.

Στις 17:00 (COSMOTE Sport 1), η Athens Kallithea υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι ενώ το σημερινό πρόγραμμα θα ανοίξει με την αναμέτρηση ΠανσερραϊκόςΟΦΗ στις 16:00 (Nova Sports Prime)