Στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, η οποία νωρίτερα είχε νικήσει εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας (0-1), παράμειναν η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, οι οποίες επικράτησαν των Φούλαμ και Σαουθάμπτον, αντίστοιχα, για την 7η αγωνιστική της Premier League.

Στο Μάντσεστερ το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τη Σίτι, η οποία είδε τον Περέιρα να κάνει το 0-1 στο 26′. Λίγα λεπτά μετά, όμως, ο Κόβατσιτς έκανε το 1-1 και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, στο 47′, ο ίδιος παίκτης βρήκε ξανά δίχτυα για το 2-1.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε, πλέον, το προβάδισμα και στο 82′ αγκάλιασε τη νίκη με το 3-1 από τον Ντόκου, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2 στο 88′ από τον Μουνίθ.

Ανατροπή και 3άρα και η Άρσεναλ

Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο, η Άρσεναλ ήταν στο 0-0 με τη Σαουθάμπτον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και νωρίς στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 55′ οι «Άγιοι» έκαναν το 0-1 με τον Άρτσερ. Άμεσα όμως, στο 58′, ο Χάβερτς με τρομερό σουτ που βρήκε και στο δοκάρι έκανε το 1-1 και ένα 10λεπτο μετά, στο 68′, ο Μαρτινέλι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 2-1.

Το τελικό 3-1, με το οποίο η Άρσεναλ πήγε στους 17 βαθμούς, όσους έχει και η Μάντσεστερ Σίτι, γράφτηκε στο 89′ με ωραίο πλασέ του Σάκα.