Η ΕΟΕ διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «20 Χρόνια Μετά – Το αποτύπωμα των Αγώνων» και ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος, αναφέρθηκε σε όσα λέγονται για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και την οικονομική κρίση στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ή έχουμε διαβάσει ότι η διοργάνωση των Αγώνων οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όμως δεν το δέχεται αυτό και το έκανε σαφές με όσα είπε στην ομιλία του.

«Γιατί εδώ και είκοσι χρόνια έχουμε δαιμονοποιήσει ένα από τα κατά γενική ομολογία μεγαλύτερα επιτεύγματά μας, ιστορικά; Γιατί υπαινισσόμαστε ιδιωτικά και δημόσια ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας στάθηκαν η αφορμή αλλά και αιτία ακόμα, για όλα τα δεινά της κρίσης που αντιμετώπισε η χώρα έκτοτε;», είπε αρχικά ο Καπράλος και συνέχισε.

«Δεν είχε γίνει σχέδιο για την αξιοποίηση των αθλητικών ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες, έτσι καθυστέρησε και δεν προβλήθηκε όπως θα έπρεπε ο οικονομικός απολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Κανένας δεν έλεγε ότι το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 360 δισεκατομμύρια ευρώ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν στοίχισαν παρά πέντε, δέκα δισεκατομμύρια, δηλαδή ελάχιστα μπροστά στο τεράστιο χρέος που είχε δημιουργηθεί από τα συνεχή ελλείμματα του προϋπολογισμού της χώρας. Τα τότε δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας βολευόντουσαν κι αυτά ώστε να αποποιηθούν τις ευθύνες από τη διοίκηση της χώρας».