Ο Γίρι Παβλένκα είναι και επισήμως, πλέον, παίκτης του ΠΑΟΚ και στις δηλώσεις του τονίζει ότι είναι έτοιμος για τον ανταγωνισμό με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος είναι ο βασικός τερματοφύλακας.

Ο 32χρονος Τσέχος γκολκίπερ υπέγραψε για 1+1 χρόνια με τους «ασπρόμαυρους» και στις δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι του κλαμπ δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για αυτό το νέο ξεκίνημα έπειτα από μια 7ετία στη Βέρντερ Βρέμης.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο με σπουδαία ιστορία και ανυπομονώ να ξεκινήσω και να γίνω μέλος αυτής της ομάδας», είπε ο Παβλένκα, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ποιοτικό, έχει πολύ καλές ομάδες, που συμμετέχουν και στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ παίζει κάθε χρόνο στο Conference League, στο Europa League και βεβαίως στόχος μας είναι το να παίξουμε στο Champions League την επόμενη σεζόν. Βάσει όσων είπα, λοιπόν, ανυπομονώ γι’ αυτή την πρόκληση, θέλω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας με αυτούς τους καταπληκτικούς φιλάθλους».

Όσο για τον ανταγωνισμό που θα υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα με τον Κοτάρσκι και τον Αντώνη Τσιφτσή, είπε πως «πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Ναι, είναι ένας είδος ανταγωνισμού, όλοι μας θέλουμε να παίξουμε αλλά είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα και ο στόχος μας είναι το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και φέτος. Θα βάλω τα δυνατά μου και σίγουρα θέλω να παίξω. Ξέρω πως ο Ντόμινικ κάνει μια πολύ καλή χρονιά, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».