Με ένα προκλητικό πανό που αναφερόταν στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 υποδέχθηκαν οι οπαδοί της Γαλατασαράι τους φίλους του ΠΑΟΚ, πριν την έναρξη του αγώνα για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς, μια ανάρτηση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ στον λογαριασμό της στο Instagram, η οποία έδειχνε εικόνες από το ταξίδι προς την Πόλη, προκάλεσε την οργή των Τούρκων. Τόσο των οπαδών όσο και των δημοσιογράφων. Ο λόγος; Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έγραψε «Κωνσταντινούπολη» και όχι «Ιστανμπούλ», όπως ήθελαν οι γείτονες.

Παράλληλα, καθώς τα πούλμαν με τους οπαδούς του δικεφάλου του βορρά προσέγγιζαν την Πόλη, στον πρώτο έλεγχο που έγινε από την τουρκική αστυνομία κατασχέθηκαν όλες οι σημαίες της Ελλάδας και της Μακεδονίας. Γιατί; Επειδή τα θεωρούσαν και αυτά προκλητικά.

Οι Τούρκοι, όμως, μάλλον δεν βρίσκουν τίποτα προκλητικό, τώρα, στο πανό με το οποίο υποδέχθηκαν οι οπαδοί της Γαλατασαράι αυτούς του ΠΑΟΚ και το οποίο αναφέρεται στην άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453, με τις σχετικές εικόνες να κάνουν τον γύρο των social media.