Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη κόντρα στην Athens Kallithea στο γήπεδο της Λεωφόρου ώστε να παραμείνει στην 1η θέση έχοντας για συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ, τελικά όμως έμεινε στο 0-0, με συνέπεια να πέσει στη 2η θέση και στο -2 από την κορυφή.

Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι ήταν εξαιρετική στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και το ίδιο συνέβη και κόντρα στην Ένωση, την οποία δυσκόλευε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι από την έναρξη της αναμέτρησης. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 28′ θα μπορούσε και να προηγηθεί με τον Μανθάτη που βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Στρακόσα αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-0.

Λίγα λεπτά μετά, στο 33′, ήταν η σειρά των «κιτρινόμαυρων» να πλησιάσουν στο γκολ με το σουτ του Σιμάνσκι αλλά ο Μπαραγκάν κατάφερε, έστω και δύσκολα, να αποκρούσει. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά στο δεύτερο και να έχει ευκαιρία στο 52′ με την κεφαλιά του Πιερό που έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ ήταν σε πολύ καλή θέση.

Στο 55′ οι τυπικά γηπεδούχοι υπενθύμισαν ότι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι με το διαγώνιο σουτ του Ντεμέτριους, με τον δικέφαλο αετό να συνεχίζει τις επιθέσεις και να έχει καλές στιγμές με Ελίασον και Πιερό στο 59′ και στο 65′ αντίστοιχα.

Βλέποντας την ώρα να περνάει και το 0-0 να παραμένει ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο ματς τον Τσούμπερ περιμένοντας από αυτόν να κάνει αυτό που έχει κάνει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια, να δώσει δηλαδή τη λύση επιθετικά για την ομάδα του, αλλά στο 68′ ήταν η Καλλιθέα αυτή που άγγιξε το γκολ με τον Μουτίνιο που… δεν βρήκε τη μπάλα από κοντά μετά το λάθος γύρισμα του Πήλιου.

Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, με την ΑΕΚ να έχει χρόνο στη διάθεσή της για να ψάξει το γκολ της νίκης αλλά να μην έχει καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μότοτς, Πασαλίδης (71΄ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (67΄ Ντιαγιέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (67΄ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (72΄ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85΄ Σοΐρι).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Μουκουντί (37΄λ.τρ. Κάλενς), Πήλιος, Πινέδα, Βίντα, Σιμάνσκι (66΄ Γιόνσον), Μάνταλος, Περέιρα (76΄ Τσιλούλης), Κοϊτά (66΄ Τσούμπερ), Ελίασον (76΄ Φερνάντες), Πιερό.