Ένας αγώνας ανάμεσα στην Άτσε και τη Σέντραλ Σουλαγέσι για το πρωτάθλημα της Ινδονησίας δεν θα απασχολούσε κανέναν υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα όσα έγιναν, όμως, με το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής διαιτητής και τη γροθιά που δέχθηκε από παίκτη δεν ήταν και τόσο φυσιολογικά.

Βασικά, δεν ήταν φυσιολογική ούτε η απόφαση του ρέφερι να καταλογίσει στις καθυστερήσεις πέναλτι εις βάρος της Σέντραλ, η οποία είχε ήδη δεχθεί δύο κόκκινες κάρτες. Ένα πέναλτι που ήταν ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα ένας από τους αμυντικούς να μην κρατηθεί και να γρονθοκοπήσει τον διαιτητή καθώς αυτός πήγαινε προς την άσπρη βούλα.

Αμέσως, φυσικά, επικράτησε πανικός και ο ρέφερι αποχώρησε με… ασθενοφόρο από το γήπεδο, με το παιχνίδι να συνεχίζεται με εντυπωσιακό τρόπο: Απόκρουση του τερματοφύλακα στο πέναλτι, με την Άτσε να κερδίζει και νέο πέναλτι στη συνέχεια και να ισοφαρίζει τελικά, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Μια παράταση την οποία αρνήθηκαν να παίξουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι παίκτες της Σέντραλ, με την Άτσε να παίρνει έτσι την πρόκριση.