Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να λύσει τις διαφορές της με τις βρετανικές οικονομικές Αρχές στα δικαστήρια.
Η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η δίκη του αιώνα» για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η κυρίαρχη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ την τελευταία δεκαετία, και πρωταθλήτρια τις τέσσερις τελευταίες σεζόν, θα βρεθεί τη Δευτέρα ενώπιον της ανεξάρτητης επιτροπής της Πρέμιερ Λιγκ, κατηγορούμενη για 115 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων της λίγκας.

Οι Πολίτες φέρονται ότι από το 2009 και για εννέα χρόνια παραβίασαν τους βασικούς οικονομικούς κανόνες που διέπουν το αγγλικό πρωτάθλημα. Επιπλέον, σε 54 περιπτώσεις, η Πρέμιερ Λιγκ τους κατηγορεί ότι δεν παρείχαν ακριβείς οικονομικές πληροφορίες. Εάν κριθεί ένοχη, η ομάδα κινδυνεύει με διάφορες κυρώσεις, όπως αφαίρεση βαθμών, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε υποβιβασμό, βαρύ χρηματικό πρόστιμο, απαγόρευση μεταγραφών, αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα ή περιορισμό του αριθμού των παικτών που μπορούν να δηλωθούν στο ρόστερ για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες, με την απόφαση να μην ανακοινώνεται πριν από την άνοιξη του 2025. Η διαδικασία θα είναι αυστηρά εμπιστευτική, με αποτέλεσμα τα μέσα ενημέρωσης να μην έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες μέχρι την τελική απόφαση.

Το 2018, το γερμανικό περιοδικό Spiegel άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τη δημοσίευση εγγράφων από το Football Leaks που αποκάλυπταν τις αμφισβητούμενες πρακτικές της Σίτι.

Μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, ένα βαρύ σύννεφο αβεβαιότητας θα αιωρείται πάνω από το Έτιχαντ, πιθανώς επηρεάζοντας την απόδοση της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα. Στις δηλώσεις του στην αρχή της σεζόν, ο Καταλανός προπονητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ακρόαση θα ξεκινήσει σύντομα, προς όφελος όλων στο κλαμπ, ενώ υπογράμμισε ότι ο σύλλογος θα αποδεχτεί την ποινή, όποια κι αν είναι αυτή.