Ακόμη ένα σπουδαίο ορόσημο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος εχθές (5/9/2024) έφτασε τα 900 επίσημα γκολ στην καριέρα του. Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σκόραρε στον αγώνα της Πορτογαλίας εναντίον της Κροατίας στηn Λισαβόνα για το Nations League και πανηγύρισε για 900η φορά στην καριέρα του!

Ο Ρονάλντο σημείωσε το ιστορικό γκολ με βολέ από τα έξι μέτρα, μετά από την σέντρα του Νούνο Μέντες για να προηγηθεί η Πορτογαλία με 2-0 στο 34ο λεπτό. Οι «Ίβηρες» κέρδισαν με 2-1.

«Σημαίνει πολλά», είπε ο Ρονάλντο. «Ήταν ένα ορόσημο που ήθελα να φτάσω εδώ και πολύ καιρό. Ήξερα ότι θα φτάσω αυτό το νούμερο, γιατί όσο συνεχίζω να παίζω, θα γινόταν φυσικά».

«Ήταν συγκινητικό γιατί είναι ένα ορόσημο», είπε. «Φαίνεται σαν κάθε άλλο ορόσημο, αλλά μόνο εγώ ξέρω, και οι άνθρωποι γύρω μου, πόσο δύσκολο είναι να δουλεύω καθημερινά, να είμαι σωματικά και ψυχολογικά σε καλή κατάσταση, να σκοράρω 900 γκολ. Είναι ένα μοναδικό ορόσημο στην καριέρα μου».

Ο πεντάκις νικητής της «Χρυσής Μπάλας» έχει διαφορά 58 τερμάτων από τον πλησιέστερο αντίπαλο του, τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μετρά στα 842 γκολ, ενώ ο αείμνηστος Πελέ είναι τρίτος στον κατάλογο με 765 τέρματα.

Ο Ρονάλντο ήταν επίσης ο πρώτος που έσπασε το φράγμα των 800 γκολ, το έκανε στα τέλη του 2021 ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θητεία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα 131 διεθνή γκολ του Πορτογάλου αρχηγού σε 209 εμφανίσεις είναι επίσης τα περισσότερα όλων των εποχών. Ο Μέσι είναι και πάλι δεύτερος πίσω από τον Ρονάλντο σε αυτή τη λίστα. Αυτός και ο πρώην επιθετικός του Ιράν Αλί Νταέι έχουν και οι δύο 109 γκολ.

Εκτός από την Αλ Νασρ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο έχει επίσης μοιράσει τα 769 συλλογικά του γκολ μεταξύ των Σπόρτινγκ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Ο 39χρονος Πορτογάλος, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να αποχώρησε σύντομα και πρόσφατα είπε ότι στοχεύει ήδη το επόμενο ορόσημο του στόχου του.

«Θέλω να φτάσω τα 1.000 γκολ», είπε στον πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ για το κανάλι του στο YouTube, εκτιμώντας ότι η ιστορική στιγμή θα μπορούσε να έρθει γύρω στα 41 του. «Αν δεν έχω τραυματισμούς, αυτό για μένα είναι Το πιο σημαντικό πράγμα, το θέλω για μένα, το καλύτερο που μπορώ να έχω στο ποδόσφαιρο είναι να φτάσω πρώτα τα 900 γκολ. Μετά, η πρόκληση μου είναι να φτάσω στα 1.000 γκολ».

Πάντα ανταγωνιστικός, ο Ρονάλντο έσπευσε να επισημάνει τι θα ξεχώριζε στα δικά του γκολ από τους άλλους σπουδαίους σκόρερ όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων των θρύλων όπως ο Πελέ και ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, που έπαιξαν σε εποχές που οι κάμερες δεν ήταν τόσο διαδεδομένες.

«Όλα τα γκολ που έχω πετύχει, έχουν βίντεο», είπε. «Όλα βρίσκονται σε βίντεο. Ακούστε, τους σέβομαι όλους [Πελέ και Ντι Στέφανο]. Και αν θέλετε περισσότερα γκολ, μπορώ να τα φέρω τέρματα και από την προπόνηση. Και θα το αποδείξω στον κόσμο μετά. Προτιμούν αυτόν τον παίκτη ή τον άλλον. Δεν με ενδιαφέρει αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ