Ο Εβάν Φουρνιέ έφτασε χθες βράδυ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για λογαριασμό του Ολυμπιακού και γνώρισε πραγματική αποθέωση από τους φίλους της ομάδας.

Ο πρώην NBAer μίλησε στην Εquipe για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του και την απόφαση που πήρε.

«Είχα επαφές με μερικούς διεκδικητές του τίτλου στο ΝΒΑ. Με το Μιλγουόκι. Ένα ενδιαφέρον που δεν καρποφόρησε. Και μια προσφορά για δύο έτη από ομάδα που δεν με ενδιέφερε, αφού μου ζητήθηκε να είμαι ο.. μέντορας νέων παικτών.

Όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα άφησα όλα στην άκρη. Σκέφτηκαν επιστρέψω στην Ευρώπη. Αν είναι να ζήσω κάτι δυνατό σε ένα μέρος, ήταν 100% ναι. Θα ήθελα να ζήσω περισσότερα τέτοια πράγματα στο ΝΒΑ, έφτασα μόνο τέσσερις φορές στα playoffs. Αλλά εκεί δεν ελέγχεις τα πάντα. Ο Ολυμπιακός ήταν η προτεραιότητά μου”.

Για τον Ολυμπιακό:«Θέλω να κερδίσω την EuroLeague. Μου αρέσει που είναι ένας σύλλογος που δεν είναι προσανατολισμένος σε σούπερ σταρ, με πολύ παιχνίδι εκτός μπάλας. Έχει ομαδικότητα, μάχεται, νικά. Ήθελα Final Four, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό, όπως η Μπαρτσελόνα με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους».

Για το αν είναι ανυπόμονος για το ντεμπούτο του: «Ναι. Δεν θέλω να ζήσω αυτό που έζησα για δύο χρόνια στο ΝΒΑ. Είχα βαρεθεί. Θέλω πραγματικό ανταγωνισμό, ένα μέρος όπου μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Γυρίζω τη σελίδα χωρίς να μετανιώνω. Είμαι ήρεμος με αυτή την απόφαση και ενθουσιασμένος με τη νέα σελίδα που ανοίγει. Θέλω να ζήσω όλα αυτά που βίωσα με τη Γαλλία. Αυτό είναι που μού δίνει κίνητρο. Να βάλω το σουτ από τα 13 μέτρα όπως απέναντι στον Καναδά. Για αυτή τη φλόγα ψάχνω, που μού έλειψε πάρα πολύ.

Δεν θα επιστρέψω στην Αμερική. Δεν έχω ρήτρα ΝΒΑ στο συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό. Θέλω να εγκατασταθώ, ιδανικά να τελειώσω την καριέρα μου εκεί και να μην μετακομίζω κάθε χρόνο».