Με τον Ελ Κααμπί να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Ζέλσον Μάρτινς να σκοράρει επίσης, ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-0 από τη Λαμία για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League και παραμένει στην κορυφή αφού δεν έχει βαθμολογική απώλεια μέχρι στιγμής.

Ο αγώνας θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους «ερυθρόλευκους» αφού στο 6′ η μπάλα κόντραρε στο σουτ του Βέλντε αλλά ο Κόστιτς κατάφερε να αποκρούσει εντυπωσιακά και να κρατήσει το 0-0.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πατούσε καλύτερα, είχε δώσει στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελε και πίεζε για το γκολ, έχοντας ευκαιρία και στο 16′ με το σουτ του Μάρτινς εντός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Κόστιτς, μετά την πάσα του Τσικίνιο.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει στις πρώτες δύο ευκαιρίες του και στο 31′ λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ αφού ο Φουρτάδο βγήκε τετ α τετ αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ.

Ένα κόρνερ από το οποίο βγήκαν, τελικά, στην αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι και είχαν μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Μάρτινς αλλά ο Κόστιτς κατάφερε να αποκρούσει ξανά, έχοντας γίνει πρωταγωνιστής για τη Λαμία.

Λίγα λεπτά μετά, όμως, οι Πειραιώτες βρήκαν τη λύση: Ωραία μακρινή μπαλιά του Τσικίνιο στο 41′, κεφαλιά του Ελ Κααμπί και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά η Λαμία είχε καλή στιγμή με το σουτ του Βλαχομήτρου που απέκρουσε με το πόδι ο Τζολάκης, για να ακολουθήσει στο 54′ η αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Πιρόλα να μην μπορεί να συνεχίσει και να αφήνει τη θέση του στον Κάρμο, ο οποίος έκανε έτσι το… δεύτερο ντεμπούτο του ως «ερυθρόλευκος».

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα και είχε διπλή φάση στο 61′ με Έσε και Βέλντε, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά αλλά να μην είναι καθόλου απειλητικοί. Παρ’ όλα αυτά, όσο το σκορ ήταν στο 0-1 η Λαμία είχε, θεωρητικά, ελπίδες, μέχρι που τις… τελείωσε ο Ελ Κααμπί.

Στο 79′ ο Μαροκινός φορ αξιοποίησε το γύρισμα του Ρόντινεϊ από δεξιά και εκτέλεσε για το 0-2 και αμέσως μετά, στο 81′, έστρωσε τη μπάλα για τον Ζέλσον Μάρτινς που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Λαμία: Κόστιτς, Κορνέζος, Γιαννούτσος (86′ Σάντμπεργκ), Λέο, Σαραμαντάς (64′ Ραντόνια), Μπίκοφ, Νούνιες (76′ Δοϊράνης), Αντράντε-Ρινγκ, Μέκιτς (64′ Γκουίντο), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (85′ Γιάρεμτσουκ), Ντόη, Πιρόλα (54′ Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (85′ Γκαρθία), Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Βέλντε (76′ Μασούρας), Ελ Κααμπί (85′ Κοστίνια).