Με αυτογκόλ του Κλέρι και γκολ των Τάισον και Κωνσταντέλια, Μπάμπα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε και πέναλτι με τον Τσάλοφ στις καθυστερήσεις, νίκησε με 4-0 τη Σάμροκ Ρόβερς στον πρώτο αγώνα για τα play off του Europa League και την επόμενη εβδομάδα θα πάει στο Δουβλίνο για να σφραγίσει την πρόκριση στη League Phase της διοργάνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν καλά στο ματς, είχαν από τα πρώτα λεπτά τελικές προσπάθειες με τον Κωνσταντέλια και δεν άργησαν να έρθουν και οι ευκαιρίες. Πολύ καλές ευκαιρίες. Ο τερματοφύλακας Πελς, όμως, αντέδρασε σωστά τόσο στο μονοκόμματο σουτ του Μπράντον που κόντραρε και σε αμυντικό στο 9′, όσο και στην κεφαλιά του Κετζιόρα στο 11′.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-0 και η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει για το γκολ, στο οποίο πλησίασε και στο 20′ με τον Ζίβκοβιτς, μετά την πάσα του Κωνσταντέλια, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο πλασέ που επιχείρησε.

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 23′ φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά οι φιλοξενούμενοι με την άστοχη κεφαλιά του Χορ, φάση στην οποία θα μπορούσαν να σκοράρουν, για να σταθούν στη συνέχεια άτυχοι με τον τραυματισμό του Κλαρκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Λόπες.

Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει έχοντας κατοχή μπάλας 62% και στο 39′ είχε καλή ευκαιρία με το επικίνδυνο γύρισμα του Ζίβκοβιτς αλλά ούτε ο Μπράντον ούτε ο Μπάμπα πρόλαβαν να βρουν τη μπάλα και να τη στείλουν στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, πάντως, ο Γκανέζος σκόραρε με σουτ εντός περιοχής αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Γιόνι στην αρχή της φάσης.

Παρ’ όλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ πριν το τέλος του ημιχρόνου και το έκαναν με… αυτογκόλ: Στο 45’+4′ ο Κλέρι στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Και όταν επέστρεψαν από αυτά ο δικέφαλος του βορρά άρχισε να απλοποιεί τα πράγματα…

Στο 47′ ο Τάισον πήρε την πάσα του Ζίβκοβιτς, πάτησε περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλό του και με σουτ έγραψε το 2-0 βάζοντας βάσεις νίκης. Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμη καλύτερα για την ομάδα του Λουτσέσκου λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 52′, όταν η Σάμροκ Ρόβερς έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Χόνοχαν με 2η κίτρινη για αγκωνιά στον Σβαμπ.

Το… σενάριο του αγώνα ήταν, πλέον, ακριβώς όπως το ήθελαν οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι πάντως στο 64′ έχασαν με τραυματισμό τον Μπράντον, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Τσάλοφ. Άσχημη στιγμή για τον δικέφαλο του βορρά, αμέσως μετά όμως, στο 67′, ήρθε μια πολύ ευχάριστη αφού ο Κωνσταντέλιας με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής, μετά το κλέψιμο του Τάισον, έκανε το 3-0.

Όλα εύκολα, δηλαδή, για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο 93′ θα μπορούσε να βάλει και 4ο γκολ αφού κέρδισε πέναλτι για σπρώξιμο στον Ντεσπόντοφ αλλά ο Πελς νίκησε τον Τσάλοφ, ο οποίος στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία. Μικρό το κακό, όμως, αφού αμέσως μετά, στο 94′, ο Μπάμπα ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Πελς σε κεφαλιά του Τσάλοφ για να γράψει το τελικό 4-0.

Έτσι, ο δικέφαλος του βορρά είναι με το… 1,5 πόδι στη League Phase του Europa League, αφού θα πρέπει να συμβούν αδιανόητα πράγματα στη ρεβάνς για να αποκλειστεί.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι (79′ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (79′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (79′ Ντεσπόντοβ), Κωνσταντέλιας (79′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (64′ Τσάλοφ).

Σάμροκ Ρόβερς: Πελς, Χορ, Κλέρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Γουότς (73′ Μπάιρν), Ο’Νιλ, Νιούτζεντ (73′ ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27′ Λόπες), Φαρούτζια (84′ Μπερκ), Γκριν (73′ Μαντρόιου).