Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια το μνημόσυνο του Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 8 Αυγούστου 2023 σε επεισόδια που είχαν γίνει ανάμεσα σε Έλληνες και Κροάτες οπαδούς με αφορμή τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ήταν ένα γεγονός που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα και είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση με την Κροατία, αλλά ένα χρόνο μετά η ηρεμία έχει επανέλθει. Όπως και να έχει, η Ένωση τίμησε και πάντα θα τιμάει τη μνήμη του Κατσούρη, το ετήσιο μνημόσυνο του οποίου έγινε σε κλίμα συγκίνησης.

Εκεί, φυσικά, ήταν και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος στον λόγο του ανέφερε τα εξής…

«Γι’ αυτό που ζει η οικογένεια του Μιχάλη τα πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Το γεγονός μιλάει από μόνο του. Το σύμπαν διάλεξε να είσαι κομμάτι της ενδοξότερης ομάδας στη χώρα μας. Με ιστορία που ξεκινάει από το ένδοξο Βυζάντιο και τη Μικρά Ασία με τεράστια πολιτιστική ιστορία. Το σύμπαν διάλεξε εσύ να είσαι ο νεομάρτυράς μας. Τα σύμβολα κρατιούνται με σύμβολα. Οι αυτοκρατορίες δεν κρατιούνται μόνο με οικονομικό υπόβαθρο.

Αν δεν υπάρχει παιδεία, βασικές αρχές και σύμβολα δεν κρατιούνται για πολύ. Αποδίδουμε όλοι φόρο τιμής στην οικογένεια και ιδιαίτερα σε αυτή τη μάνα, σύμβολο επίσης της ανιδιοτελούς αγάπης για το παιδί της. Ταυτόχρονα είναι και η τραγική φιγούρα που ζει αυτό το δράμα ζωής. Σύμβολο κουράγιου, δύναμης, ψυχής και υπερηφάνειας για τον δικό της ήρωα.

Για τον Μιχάλη που έχασε τη ζωή του έξω από τον Ναό μας, της Αγίας Σοφίας. Κάτω από ύπουλες και άνανδρες συνθήκες. Και αυτό είναι που του δίνει εμφατικά τον τίτλο του ήρωά μας και συμβόλου της μεγάλης μας ομάδας, της μεγάλης μας Ιδέας. Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με παρόμοιο ύπουλο και άνανδρο τρόπο άλωσαν το Βυζάντιο οι βάρβαροι.

Έχουμε την ευθύνη κληρονομιάς και παρακαταθήκης σε αυτό το ένδοξο γήπεδο, τον Ναό μας, την Αγία Σοφία, με την πανοπλία μας, να κρατάμε σαν φυλαχτό τη μεγάλη Ιδέα του Βυζαντίου και της ΑΕΚ για πάντα στους αιώνες των αιώνων. Μιχάλη ζεις στο μυαλό και στην ψυχή όλων μας. Αθάνατος».

Παράλληλα, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Μιχάλη Κατσούρη, το όνομα του οποίου έχει πάρει η πεζογέφυρα μπροστά από την OPAP Arena.