Όλος ο πλανήτης κινείται σε ρυθμούς παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ακόμα και ο μεγαλύτερος επενδυτικός οργανισμός, η Goldman Sachs, η ο οποία εξέδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον μουντιαλικό εγχειρίδιο.

 Το συγκεκριμένο έντυπο που έχει από προγνωστικά μέχρι ιστορικά στοιχεία διανεμήθηκε σε όλους τους πελάτες της ανά τον πλανήτη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως θα το ζήλευαν και αθλητικές εφημερίδες. Αν είχε και φωτογραφίες θα ήταν η πιο εντυπωσιακή δουλειά.

Αξίζει να δούμε ορισμένα σημεία.

Ο πίνακας κατάταξης των εθνικών ομάδων στην ιστορία των μουντιάλ. Με την Βραζιλία να βρίσκεται στην κορυφή και την διεκδικήτρια (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) του φετινού τίτλου Γερμανία, στην δεύτερη.

Ένας συνδυασμός των βαθμολογιών της FIFA με τα προγνωστικά των bookers φέρνουν τις δύο ομάδες του σημερινού ημιτελικού (Γερμανία και Ισπανία) στις πρώτες θέσης του πίνακα πιθανοτήτων για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο γκολτζής και κορυφαίος μέχρι στιγμής ποδοσφαιριστής της Ισπανίας είναι από το Μάιο φαβορί στα προγνωστικά για την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ.