Η ΑΕΚ έχει πάρει μπρος στις μεταγραφές και μετά τους Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Θωμά Στρακόσια -και ενώ έχει συμφωνήσει προφορικά και με τον Ρομπέρτο Περέιρα- είναι έτοιμη να αποκτήσει και τον Αμπουμπακαρί Κοϊτά δίνοντας 4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, στη Σεντ Τρούιντεν.

Ο 26χρονος Μαυριτανός εξτρέμ είναι ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι της Ένωσης και σύμφωνα με τον Βέλγο δημοσιογράφο Σάσα Ταβολιέρι υπάρχει οριστική συμφωνία πλέον ανάμεσα στα δύο κλαμπ. Μια συμφωνία που προβλέπει ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν το ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ συν άλλες 400.000 ευρώ ως μπόνους σε περίπτωση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων. Παράλληλα, η Σεντ Τρούιντεν θα έχει και ποσοστό μεταπώλησης 10%.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, επομένως, ο Κοϊτά αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του υπογράφοντας το συμβόλαιό του, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2029.

Από εκεί και πέρα, αφού κλείσει και αυτό το θέμα, η ΑΕΚ θα κοιτάξει να ολοκληρώσει και τυπικά τη συμφωνία της με τον Περέιρα ενώ είναι ανοιχτό και το θέμα του επιθετικού, με τα ονόματα των Έρικ Λαμέλα και Χοακίν Κορέα να είναι στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες.