Μετά το 14-0 επί της Ουνιόν Χάουζ, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Πάφο στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι μετά την έναρξη της προετοιμασίας και έμεινε στο 0-0, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να κάνει τις δοκιμές του.

Το σκορ στα φιλικά παιχνίδια είναι το τελευταίο που έχει σημασία, το τελευταίο που απασχολεί τους προπονητές, αφού το πρώτο ζητούμενο είναι να δουν σε τι κατάσταση είναι η ομάδα τους και από εκεί και πέρα να κάνουν τις δοκιμές τους. Το 0-0 με την κυπελλούχο Κύπρο, επομένως, δεν σημαίνει τίποτα, όπως δεν σήμαινε και το 14-0 επί της Ουνιόν Χάουζ.

Κόντρα στην Πάφο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει και πολλές απουσίες, παρατάχθηκε με 4-2-3-1, με τον Αλόνσο να αλλάζει όλους τους παίκτες από ένα σημείο κι έπειτα ώστε να δει τη φυσική κατάσταση όλων, βγάζοντας παράλληλα τα πρώτα, πρόωρα, συμπεράσματά του για το κατά πόσο η ομάδα αφομοιώνει τη λογική του, αυτά που θέλει να περάσει σε ό,τι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού.

Οι «πράσινοι» πρέσαραν ψηλά, προσπαθούσαν πάντα να ανακτήσουν γρήγορα τη μπάλα, έπαιζαν κάθετα, γενικά έδειξαν κάποια στοιχεία που ικανοποίησαν τον προπονητή τους. Θετικό ήταν επίσης και το γεγονός ότι δεν κινδύνευαν από την αντίπαλο, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι όλα ήταν τέλεια. Υπήρχαν και κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού που δεν άρεσαν στον Αλόνσο, ο οποίος θα συνεχίσει τη δουλειά με τους παίκτες του.

Όσο για τις φάσεις; Οι «πράσινοι» είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Γερεμέγεφ να σουτάρει άουτ από κοντά και ενώ ήταν αμαρκάριστος, μετά το γύρισμα του Μαντσίνι από αριστερά, ενώ στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 81′ είχε πολύ καλή ευκαιρία και ο Τσοκάι, μετά το κλέψιμο έξω από την περιοχή των Κυπρίων, αλλά ο τερματοφύλακα της Πάφου κράτησε το 0-0.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν (46’ Ντραγκόφσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (69’ Κάτρης), Γέντβαϊ (22’ Ζέκα), Κώτσιρας (46’ Φίκαϊ), Αράο (69’ Τσόκαϊ), Βιλένα (69’ Κυριόπουλος), Λημνιός (46’ Πέρεθ), Τζούρισιτς (69’ Μπρέγκου), Μαντσίνι (69’ Νίκας), Γερεμέγεφ (69’ Νταμπίζας).