Οργή και απογοήτευση στην Ιταλία για την ήττα από την Ελβετία, και τον αποκλεισμό της «σκουάντρα ατζούρα» από το Euro 2024. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν κάκιστη και στα τέσσερα ματς που έπαιξε στο τουρνουά, και δεν θύμιζε σε τίποτα το σύνολο που κατέκτησε το τρόπαιο στην προηγούμενη διοργάνωση.

Όπως αναμενόταν, ο ιταλικός Τύπος «κράζει» τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και τους παίκτες του για την αποτυχία. 

«Αποκλεισμένοι και ντροπιασμένοι στους “16” από την Ελβετία. Ντροπιαστική εμφάνιση από την εθνική ομάδα. Κουρασμένη και μπερδεμένη η “σκουάντρα ατζούρα”. Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρό μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν. Ο Σπαλέτι απέτυχε. Μαζί με τον Γκραβίνα είναι στο επίκεντρο της κριτικής» αναφέρει η Gazzetta dell Sport.

«Ντροπή! Πιάσαμε πάτο στο Βερολίνο. Καταστροφή για την Ιταλία, η Ελβετία μάς πέταξε έξω από το Euro», ενώ η Tuttosport συνεχίζει: «Εθνική αποτυχία! Σκληρό μάθημα από την Ελβετία και έξω από το Euro! Όλο το σύστημα χρειάζεται αλλαγή! Μετά την απουσία από δύο σερί Μουντιάλ, η νέα αυτή αποτυχία έρχεται για να αναδείξει την κρίση που είχε καμουφλάρει η κατάκτηση του Euro το 2021. Το μέλλον είναι κατάμαυρο για την Ιταλία. Όλοι είναι υπό αμφισβήτηση» γράφει η Corriere dello Sport.