Η Σκωτία προηγήθηκε με αυτογκόλ του Σερ σε σουτ του ΜακΤόμινεϊ, η Ελβετία όμως ισοφάρισε με γκολάρα του Σακίρι και με το τελικό 1-1 έκανε βήμα πρόκρισης στους «16» του Euro 2024, αφού είναι στη 2η θέση του ομίλου και στο -2 από τη Γερμανία.

Έχοντας απογοητεύσει στην πρεμιέρα με την 5άρα που έφαγε από τη Γερμανία, η Σκωτία μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε να ανοίξει από νωρίς, στο 13ο λεπτό συγκεκριμένα, το σκορ με το σουτ του ΜακΤόμινεϊ που κόντραρε και στον Σερ για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι έγινε το 1-0 και από εκεί και πέρα οι Ελβετοί είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους και έψαχναν τον τρόπο για να φτάσουν στην ισοφάριση, η οποία δεν άργησε να έρθει. Στο 26′ ο Ράλστον έκανε λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα και τελικά αυτή πήγε στον Σακίρι που με υπέροχο πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-1.

Ισορροπία ξανά, επομένως, με την Ελβετία να προσπαθεί στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου και για δεύτερο γκολ και να έχει ευκαιρία στο 32′ με το πλασέ του Εντόι που απέκρουσε ο Γκαν, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό γκολ του ίδιου παίκτη, του Εντόι, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα, στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πεσμένος, στο 58′ όμως οι Ελβετοί είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-2, ξανά με τον Εντόι, αλλά ο Γκαν τον νίκησε στο τετ α τετ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 61′, η Σκωτία έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον ΜακΚένα να μπαίνει στη θέση του τραυματία Τίρνεϊ και στο 67′ οι Βρετανοί άγγιξαν το 2-1 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Χάνλεϊ έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον.

Όπως και να έχει, οι Σκωτσέζοι πίεσαν στα επόμενα λεπτά για το δεύτερο γκολ αλλά δεν το πέτυχαν, με τους Ελβετούς, από την άλλη πλευρά, να σκοράρουν με τον Εμπολό σε τετ α τετ στο 82′ αλλά το VAR επιβεβαίωσε ότι υπήρχε οφσάιντ ενώ στο 89′ ο Αμντουνί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, πράγμα που σημαίνει ότι η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώνεται ως εξής: Γερμανία 6, Ελβετία 4, Σκωτία 1, Ουγγαρία 0.

Σκωτία: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Χάρνεϊ, Τίρνεϊ (61′ ΜακΚένα), ΜακΓκίν (90′ Κρίστι), ΜακΓκρέγκορ, Άνταμς (90′ Σάνκλαντ), Χέντρι, Γκίλμουρ.

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ (86′ Στεργίου), Ακάντζι, Φρόιλερ (75′ Σιέρο), Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (75′ Ρίντερ), Εντόι (86′ Αμντουνί), Αέμπισερ, Σερ, Σακίρι (60′ Εμπολό).