Η Πολωνία προηγήθηκε, η Ολλανδία όμως ισοφάρισε και τελικά στο 83′ έκανε το 2-1 και πήρε τη νίκη στον πρώτο της αγώνα στο Euro 2024, έχοντας για λυτρωτή τον Βέγκχορστ που μπήκε ως αλλαγή στο 81′ και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.

Ο αγώνας άρχισε με τους Ολλανδούς να γίνονται απειλητικοί στο 2′ με το σουτ του Χάκπο που απέκρουσε ο Σέζνι, για να ακολουθήσει στο 10′ η δεύτερη φάση για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν με το σουτ του Ράιντερς που έφυγε λίγο άουτ. Οι Οράνιε, γενικά, ήταν πιο κινητικοί στο πρώτο 15λεπτο και είχαν τελικές προσπάθειες, οι Πολωνοί όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν.

Στο 16′ ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπούκσα με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, οι οποίοι πάντως δεν κράτησαν για πολύ.

Η Ολλανδία προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και πλησίασε στην ισοφάριση στο 20′ με το σουτ του Φαν Ντάικ που απέκρουσε ο Σέζνι ενώ στο 22′ ο Ντεπάι έστειλε τη μπάλα άουτ μετά την πάσα του Σίμονς.

Οι Οράνιε πίεζαν για την ισοφάριση και τελικά κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή στο 29′, όταν ο Χάκπο σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Μπέντναρεκ και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Σέζνι για το 1-1.

Ο ίδιος παίκτης μάλιστα, ο Χάκπο, θα μπορούσε να κάνει και το 1-2 στο 42′ αλλά αστόχησε μετά το γύρισμα του Σίμονς και η ευκαιρία χάθηκε, όπως χάθηκε και αυτή του Ντεπάι που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δεύτερου οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν με στόχο το δεύτερο γκολ και στο 54′ είχαν χαμένη ευκαιρία με τον Χάκπο που σούταρε άουτ μετά την πολύ ωραία πάσα του Σίμονς, για να απαντήσουν οι Πολωνοί με δική τους ευκαιρία στο 59′, όταν ο Ζαλέφσκι έβγαλε ωραία σέντρα για τον Μόντερ που σούταρε αλλά ο Φερμπρούχεν απέκρουσε.

Οι δύο προπονητές άρχισαν σιγά-σιγά τις αλλαγές, τελικές προσπάθειες υπήρχαν εκατέρωθεν, οι μεγάλες φάσεις όμως έλειπαν και ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει, με αποτέλεσμα να μοιάζει όλο και πιο πιθανό το να παραμείνει το 1-1 ως το τέλος. Μέχρι που έγινε το 1-2…

Στο 81′ ο Κούμαν έβγαλε ον Ντεπάι για να βάλει τον Βέγκχορστ και αυτός ήταν που με πλασέ, μετά την πάσα του Ακέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 83′ και έδωσε τη νίκη στην Ολλανδία αφού ο Φερμπρούχεν απέκρουσε το σουτ του Σβιντέρσκι στο 89′ και ο Πιοτρόφσκι δεν κατάφερε να σκοράρει στην επαναφορά.

Πολωνία: Σέzνι, Σάλαμον (86′ Μπερεζίνσκι), Μπέντναρεκ, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Ρόμαντσουκ (55′ Σλις), Ζαλέφσκι, Ουρμπάνσκι (55′ Σβιντέρσκι), Μπούκσα, Σ. Σιμάνσκι (46′ Μόντερ).

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (87′ Φαν Ντε Φεν), Σούτεν, Ράιντερς, Φέρμαν (62′ Βαϊνάλντουμ), Σίμονς (62′ Μάλεν), Ντεπάι (81′ Βέγκχορστ), Χάκπο (81′ Φρίμπονγκ).