Ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο καλύτερος όλων στο άλμα εις μήκος κάνοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με το 8,65μ., επίδοση που έκανε δύο φορές με αποτέλεσμα να μιλήσει για… κατάρα.

Άρχισε με 8,42μ., άλμα που ήταν το καλύτερο στον κόσμο για φέτος. Το βελτίωσε λίγη ώρα μετά με 8,49μ. και ακολούθησε το 8,65μ., έχοντας μια τελευταία προσπάθεια με στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ (8,67μ.). Τελικά, όμως, έκανε και πάλι 8,65μ., με τον ίδιο να το σχολιάζει με τον τρόπο του στις δηλώσεις του.

«Είμαι χάλια, είμαι πολύ κουρασμένος. Τα έδωσα όλα. Ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Προσπάθησα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. «Κατάρα» που έκανα δύο φορές 8.65μ.», είπε αρχικά ο Τεντόγλου και συνέχισε.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Βοήθησε πολύ το κλίμα. Βέβαια, είμαι καλύτερος στα σκληρά στάδια. Ίσως να μπορούσα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. Έκανα ένα πολύ καλό αγώνα και οι αντίπαλοί μου επίσης. Πέρα από την πλάκα πολύ καλός ο Ιταλός.

Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Απίστευτη ποιότητα. Το είχα πει και από τον προκριματικό. Είμαστε όλοι… κτήνη. Και τα άλλα παιδιά είναι εξίσου καλοί. Ο Τσέχος, νομίζω, είναι του 2006 και έκανε οκτώ μέτρα, ο Πορτογάλος έκανε τρία άκυρα αλλά είναι καλός. Φανταστική 12άδα. Μπράβο σε όλους!».