Η ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Europa Conference League έχει κάνει εξαιρετικά βαρύ το κλίμα στη Φιορεντίνα, οι οπαδοί της οποίας έκαναν… κήρυγμα στους παίκτες μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Αταλάντα στο φινάλε της Serie A.

Το ιταλικό πρωτάθλημα έχει λήξει εδώ και μια εβδομάδα, παρ’ όλα αυτά οι γείτονες όρισαν για σήμερα (2/6) τον εξ αναβολής αγώνα των Μπεργκαμάσκι με τους Βιόλα. Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με εντελώς αντίθετη ψυχολογία: Στα ουράνια η Αταλάντα μετά την κατάκτηση του Europa League, στα τάρταρα οι Βιόλα μετά την ήττα στον τελικό του Europa Conference League.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Βιτσέντσο Ιταλιάνο πήρε τη νίκη με 3-2 στο Μπέργκαμο, αποτέλεσμα πάντως που δεν έκανε καμία διαφορά για τους οπαδούς της, όπως έδειξε και η αντίδρασή τους μετά τη λήξη.

Οι παίκτες της Φιορεντίνα πήγαν προς το σημείο που ήταν οι οπαδοί τους και αυτοί άρχισαν το κήρυγμα, ζητώντας επιτακτικά ένα πράγμα: «Σεβαστείτε τη φανέλα μας». Οι φίλοι των Βιόλα το είπαν πολλές φορές αυτό, όπως το είπαν και με ανακοίνωσή τους μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, με το καλοκαίρι να αναμένεται δύσκολο στη Φλωρεντία. Και όχι μόνο λόγω της ζέστης…