Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο σύλλογος των μύθων. Δεν είναι μόνο οι παίκτες και οι προπονητές της, είναι και οι πρόεδροι. Χωρίς αυτούς, το όραμα και την ικανότητά τους, ίσως η «Βασίλισσα» να μην είχε φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ κατέκτησε το έβδομο Champions League και ξεπέρασε τον άνθρωπο που έχει ταυτίσει το όνομά του με τη Βασίλισσα, τον Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το πέτυχε μάλιστα σε διάστημα είκοσι ετών, όταν ο Μπερναμπέου χρειάστηκε σχεδόν 35 χρόνια για να σηκώσει έξι τρόπαια της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ωστόσο, ο Μπερναμπέου ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε -μαζί με την εφημερίδα Εquipe– για να μπουν τα θεμέλια της διοργάνωσης η οποία σήμερα θεωρείται η πιο σημαντική στο παγκόσμιο διασυλλογικό ποδόσφαιρο, γεγονός που του αναγνωρίζει ο σύγχρονος διάδοχός του: «Ο Μπερναμπέου είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την αξία. Και το να δημιουργείς είναι πιο δύσκολο από το να κερδίζεις. Είναι μια διοργάνωση που από την ίδρυσή της από τον Μπερναμπέου και την Εquipe, βρίσκεται στην ιστορία του συλλόγου μας».  

Το παράδοξο είναι πως ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της διοργάνωσης δίνει σύνθημα για το 16ο Champions League της Ρεάλ αλλά ταυτόχρονα δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να το αντικαταστήσει με την ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ.