Η «Βασίλισσα» κατέκτησε τον 15ο κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της, πανηγυρίζοντας την ένατη συνεχόμενη νίκη της σε τελικό Champions League, ένα ασύλληπτο επίτευγμα, ακόμα για τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις του θεσμού. Για να φτάσει σε αυτή την επίδοση μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε να αγωνιστεί σε 18 τελικούς χάνοντας μόλις τους τρεις από αυτούς.

Μόνο η Μίλαν με επτά κατακτήσεις μπορεί να διακρίνει τη… σκόνη των Μερένχες, ενώ ακολουθούν οι Μπάγερν και Λίβερπουλ (από 6), η Μπαρτσελόνα (5) και ο Αγιαξ (4). H Ρεάλ έχει να χάσει σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης εδώ και 43 χρόνια! Η τελευταία φορά ήταν το 1981 από τη Λίβερπουλ. Εκτοτε νίκησε και στους εννέα τελικούς που συμμετείχε.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (OPTA), οι δύο τελικές προσπάθειες που κατέγραψε η Ρεάλ στο Α’ ημίχρονο του τελικού (έναντι 8 της Ντόρτμουντ), αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα της Μαδρίτης τη φετινή σεζόν, όπως και το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα, η αντίπαλός της κατέγραψε το εκπληκτικό 1,68 στον δείκτη των αναμενόμενων γκολ (xG). Kαι όμως, η ομάδα του Αντσελότι ανέτρεψε τα πάντα μετά το δεύτερο μισό του Β’ ημιχρόνου, διέλυσε την Ντόρτμουντ, και κατέκτησε το τρόπαιο γιγαντώνοντας τον μύθο της.

Η ισπανική εφημερίδα Marca ανέβασε στον λογαριασμό της στο «X» ένα υπέροχο εικαστικό φτιαγμένο με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης που απεικονίζει το «εργοστάσιο παραγωγής τροπαίων Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης», τονίζοντας: Είναι η «μηχανή» της Ευρώπης. Είναι η «μηχανή» του Champions League. Το εργοστάσιο της Ρεάλ Μαδρίτης δημιούργησε το 15ο».

https://x.com/marca/status/1797016074786865269