Ο Ολυμπιακός απέχει λίγες ώρες από το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του, τον τελικό με την Φιορεντίνα.

Οι Πειραιώτες σε όλη την ευρωπαϊκή πορεία τους πέτυχαν αρκετά γκολ, αλλά κάποια θα μείνουν αξέχαστα στη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού.

Από τον γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου με την Γκενκ έως τα «όργια» του Αγιούμπ Ελ Κααμπί με την Άστον Βίλα.

Γκενκ – Ολυμπιακός 1-1

Ήταν 17 Αυγούστου του 2023 και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έστειλε τον σύλλογο στα play off του θεσμού του Europa με γκολάρα στο 96′ απέναντι στην Γκενκ στο Βέλγιο.

Η γκολάρα του Φορτούνη στο 2-1 με τη Γουέστ Χαμ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε τη μπάλα, κοίταξε για συμπαίκτη του και εν τέλει πέρασε μέσα από 4 αντιπάλους για να κάνει το 1-0 με πολύ ωραίο τελείωμα. Ένα τρομερό γκολ. Ένα γκολ – ποίημα.

Η ιστορική ρεβάνς με τη Μακάμπι

Στο ιστορικό πλέον 1-6 της 15ης Μαρτίου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Μπάτσκα Τόπολα ξεχωρίζουμε 2 γκολ.

Το πρώτο ήταν στο 11ο λεπτό όταν ο Ποντένσε θα έκανε το 0-1 με σουτ στο δοκάρι και στα δίχτυα μετά από κλέψιμο και πάσα του Φορτούνη. Και βέβαια ήταν και το τέρμα στο 65ο λεπτό. Εκεί όπου ο Ελ Καμπί με ένα φοβερό ψαλιδάκι έπειτα από τη σέντρα του Ορτέγα έκανε το 1-4. Ένα γκολ – αριστούργημα.

Το γκολ Τσικίνιο με τη Φενέρ

Ολυμπιακός – Φενέρ στις 11 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με 3-0, οι Τούρκοι μείωσαν σε 3-2 αλλά αυτό το σπουδαίο τέρμα του Τσικίνιο βοήθησε την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ελ Κααμπί καθάρισε την Άστον Βίλα

Ελ Κααμπί VS Αστον Βίλα σε δύο παιχνίδια που ο Μαροκινός χόρεψε τους Άγγλους και πέτυχε συνολικά 5 τέρματα. Στον πρώτο αγώνα στην Αγγλία ήταν στο 29′ όταν απλά… χάθηκε η μπάλα στον Ολυμπιακό. Τρομερή συνεργασία στον άξονα και σούπερ σκάψιμο της μπάλας του Ποντένσε στον Ελ Καμπί που χρησιμοποίησε το κεφάλι του για να κοντρολάρει τη μπάλα και μετά από κοντά έκανε το 0-2, ενώ στη ρεβάνς το σπουδαίο 2-0 του Ελ Καμπί μετά από το βολέ του Τζολάκη για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.