Ο Χάρι Κέιν (Μπάγερν) είναι ο νικητής του «χρυσού παπουτσιού», το ετήσιο βραβείο που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης. Παρά τις κριτικές ο Άγγλος κανονιέρης της Μπάγερν κυριάρχησε σε αυτή την κατάταξη με 36 γκολ και τους 72 βαθμούς, ενώ ο Βαγγέλης Παυλίδης της ΑΖ Άλκμααρ κατετάγη τελικά 12ος με 29 γκολ (43,5 βαθμοί).

Δεύτερος πίσω από τον Κέιν είναι ο Σιρού Γκιρασί (Στουτγκάρδη), ο οποίος έχει 28 γκολ και 56 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τον Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, που έχουν από 27 γκολ και 54 βαθμούς.

Τους δύο ακολουθεί ο Αργεντινός επιθετικός της Ίντερ Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ), ο Λοΐς Οπεντά (Λειψία) και ο Αρτέμ Ντόβμπικ της Τζιρόνα με 24 γκολ και 48 βαθμούς ο καθένας.

Στην 8η θέση είναι ο Αλεξάντερ Σέρλοθ (Βιγιαρεάλ) με 23 γκολ και 46 βαθμούς, μπροστά από τον Κόουλ Πάλμερ (Τσέλσι/22 γκολ και 44 βαθμοί). Τρεις παίκτες, ανάμεσά τους και ο Βαγγέλης Παυλίδης έχουν από 29 γκολ και 43,5 βαθμούς: ο επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας Βίκτορ Γκιοκέρες και ο Λουκ ντε Γιονγκ (Αϊντχόφεν), οι άλλοι δύο.

Στη θέση Νο 43 πρέπει να βρίσκεται με 20 γκολ και 30 βαθμούς, ο Ισπανός επιθετικός του Άρη Λορέν Μορόν -πρώτος σκόρερ της ελληνικής Super League (σ.σ: στην κατάταξη έχει χρεωθεί λάθος με 14 γκολ και βρίσκεται στην 132η θέση).

Τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA έχουν συντελεστή 2, οι χώρες που κατατάσσονται από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5 και οι υπόλοιπες έχουν συντελεστή 1, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερα προχωρημένη αγωνιστική φάση.

Οι πρώτοι 100 (λόγω ισοβαθμιών) της λίστας για το «Χρυσό Παπούτσι»: