Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Λαμία για την 8η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και τη νίκησε εύκολα με 4-1, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, την προσεχή Πέμπτη (2/5), με την Άστον Βίλα στην Αγγλία.

Με τις ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος να έχουν βασικά χαθεί και με το μυαλό όλων να είναι στον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό με τους Άγγλους, οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Άρη και να το κάνουν χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα. Στόχος που επιτεύχθηκε αφού όλα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπως αναμενόταν, πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο, είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 21′ με τον Μασούρα που έκανε τελικά αδύναμο σουτ και αμέσως μετά ήρθαν τα γκολ: Στο 24′ ο Ποντένσε έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Τσικίνιο εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 1-0, στο 27′ ο Έσε έδωσε στον Ναβάρο και αυτός με πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός είχε βάλει από νωρίς βάσεις νίκης και από εκεί και πέρα θα μπορούσε να μεγαλώσει το σκορ αλλά το δυνατό σουτ του Έσε στο 32′ ήταν άστοχο ενώ αυτό του Τσικίνιο στο 39′, στην αντεπίθεση, κόντραρε. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, έκλεισε με το σκορ στο 2-0, νωρίς στο β’ μέρος όμως και συγκεκριμένα στο 52′ έγινε το 3-0 με τον Ποντένσε που… κρέμασε τον Κοσέλεφ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Σιμόν να απομακρύνει.

Όλα εύκολα, δηλαδή, για τους Πειραιώτες που είχαν μεγάλη φάση στο 55′ με τον Μασούρα που βρέθηκε απέναντι από τον Κοσέλεφ αλλά αστόχησε, με τον Μεντιλίμπαρ να αρχίζει στη συνέχεια τις αλλαγές και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν την ευκαιρία για να φανούν επιθετικά. Αρχικά, στο 61′, ο Τσιλούλης απείλησε με το δυνατό σουτ μετά τν πάσα του Τόσιτς αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε, στη συνέχεια όμως και συγκεκριμένα στο 64′ ήρθε το 3-1 με το ωραίο σουτ του Λόικ.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Λαμίας στο Καραϊσκάκη και στο 77′ θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο αλλά ο Τσιλούλης αστόχησε, έχοντας βρεθεί απέναντι από τον Πασχαλάκη μετά την κάθετη του Τόσιτς, για να ακολουθήσει στο 79′ η μεγάλη ευκαιρία των Ερυθρόλευκων με το πλασέ του Ελ Κααμπί πάνω στον Κοσέλεφ μετά το γύρισμα του Κίνι.

Εύκολη νίκη, με λίγα λόγια, για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έβαλε και 4ο γκολ στο 93′ με τον Αλεξανδρόπουλο (4-1) μετά την πάσα του Ελ Κααμπί, στρέφοντας πλέον την προσοχή του αποκλειστικά στην Άστον Βίλα και τον ευρωπαϊκό ημιτελικό.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (59′ Άμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς, Έσε, Τσικίνιο (59′ Αλεξανδρόπουλος), Όρτα (84′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (73′ Ζέλσον Μαρτίνς), Ποντένσε, Ναβάρο (73′ Ελ Κααμπί).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (59′ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες (46′ Τερεζίου), Μαρτίνεθ (75′ Τσούκαλος), Λέικ (84′ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης.