Το πολύ «φορτωμένο» πρόγραμμα των αγώνων της Premier League βρίσκεται στο επίκεντρο της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς τόνισε ότι το γεμάτο πρόγραμμα αναμετρήσεων έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο λόγω της σταθερής αύξησης των διεθνών αγώνων στο ετήσιο καλεντάρι.

Η FIFA επέκτεινε το Παγκόσμιο Κύπελλο και παρουσίασε μια νέα έκδοση 32 ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που θα κάνει την πρεμιέρα του στις Η.Π.Α. το 2025, ενώ το διευρυμένο Champions League της UEFA, προσθέτει περισσότερα παιχνίδια σε ένα ήδη γεμάτο ημερολόγιο.

«Φτάνει πια σε ένα οριακό σημείο η όλη διαδικασία», τόνισε ο Μάστερς την Παρασκευή (26/4) στη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Λιγκών. «Η απόκριση που έχουμε από τους παίκτες είναι παίζουν πλέον πάρα πολλά παιχνίδια και υπάρχει συνεχής επέκτασή τους».

«Η Premier League δεν έχει αλλάξει μορφή. Αυτό που έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες είναι η πορεία των διεθνών και περιφερειακών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων», πρόσθεσε. «Είμαστε περήφανοι που είμαστε διαφορετικοί στην Αγγλία. Έχουμε ακόμα δύο διοργανώσεις Κυπέλλου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι εξαρτάται από εμάς να καθορίσουμε πόσο μεγάλο είναι το πρωτάθλημά μας.

Αλλά αν ρίξεις περισσότερο… υγρό σε ένα φλιτζάνι που είναι ήδη γεμάτο, στο τέλος θα ξεχειλίσει. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από την άποψη του ημερολογίου αλλά και από την άποψη της ικανότητας των παικτών να αποδώσουν ότι καλύτερο μπορούν… Είναι λογικό αν υπερφορτώνεις το ημερολόγιο και τους παίκτες, κάποια στιγμή, κάτι πρέπει κάνεις και για να το αποφορτίσεις».

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Premier League, ακύρωσε πρόσφατα τους επαναληπτικούς του Κυπέλλου Αγγλίας που ξεκινούσαν την επόμενη σεζόν σε μια προσπάθεια να μειώσει τον όγκο των αγώνων. Ωστόσο, αυτή η κίνηση επικρίθηκε από συλλόγους που βρίσκονται στις χαμηλότερες κατηγορίες της «πυραμίδας» του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο Μάστερς ρωτήθηκε επίσης για το εάν θα ήταν δίκαιο να κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι έναν τέταρτο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, όταν αντιμετωπίζει περισσότερες από 100 φερόμενες παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων. «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την υπόθεση, η ημερομηνία (ακρόασης) έχει οριστεί», είπε. «Η υπόθεση θα λυθεί μόνη της κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον».

Επίσης, ο Μάστερς υπερασπίστηκε επίσης τους αξιωματούχους του πρωταθλήματος εν μέσω των επικριτικών σχολίων της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την ήττα της το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Έβερτον. Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατηγόρησε το VAR Στιύαρτ Άτγουελ ότι ήταν οπαδός της Λούτον, με τη Λίγκα και την Ομοσπονδία να διερευνούν την επίσημη τοποθέτηση της ομάδας.

«Υπάρχει περιθώριο για δίκαια σχόλια, αλλά απογοητευόμαστε όταν γίνονται δηλώσεις που εμπλέκουν τους διαιτητές για τους λόγους που έλαβαν αποφάσεις. Αυτό είναι μέρος μιας έρευνας. Δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε. Οι Άγγλοι διαιτητές κάνουν πολύ καλή δουλειά. Γνωρίζουμε ότι το VAR πρέπει να βελτιωθεί και μέρος αυτού είναι η αναβάθμιση των κανόνων, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για επικοινωνία με τους οπαδούς. Θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση για τους οπαδούς».

Πηγή: ΑΠΕ