Το δίδυμο Μαρία Σάκκαρη – Πέτρος Τσιτσιπάς προσπάθησε, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από το ζευγάρι Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Λάουρα Ζίγκεμουντ στο ματς του μεικτού διπλού με 2-0 σετ (6-3, 6-3) στο πλαίσιο των αναμέτρησης Ελλάδας – Γερμανίας για τα προημιτελικά του τουρνουά τένις United Cup που διεξάγεται στην Αυστραλία. Με 2-1 νίκες, λοιπόν, η Γερμανία πέρασε στα ημιτελικά.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες 1-1 στο καθοριστικό ματς. Η Μαρία Σάκκαρη νωρίτερα επικράτησε με 2-0 της Αντζελίκ Κέρμπερ, ενώ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ξεπέρασε με 2-0 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά στη δική τους συνάντηση στο μονό. Μάλιστα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που ήταν προγραμματισμένο να παίξει στο διπλό με την Σάκκαρη άφησε τη θέση του στον αδερφό του Πέτρο.

Με δεδομένο πως η Σάκκαρη και ο Πέτρος Τσιτσιπάς δεν είχαν πολλές επαναλήψεις στην πίστα και χρειάστηκαν χρόνο για να βρουν τη χημεία τους και να προσαρμοστούν, το ματς ήταν εξαρχής μια… ανηφόρα. Ωστόσο, το πάλεψαν. Πίεσαν και είχαν τις ευκαιρίες τους, αλλά τους έλειψε και λίγη παραπάνω τύχη με την μπάλα πολλές φορές να κάνει τα χατίρια των Γερμανών, ενώ έπαιξε ρόλο και το ταλέντο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που ήταν κυριαρχικός.

Στο πρώτο σετ, η Γερμανία έφτασε σχετικά άνετα στο 6-3, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο. Το ελληνικό δίδυμο δεν είχε απαντήσεις για τον Ζβέρεφ. Έτσι, η ελληνική αποστολή που πήγε με ελπίδες διάκρισης στη διοργάνωση που δημιούργησε έντονο ενδιαφέρον στην ελληνική κοινότητα του Σίδνεϊ, η οποία έδωσε βροντερό παρών στην «Κεν Ρόσγουελ Αρίνα», αποχαιρέτησε.

Τώρα, η προσοχή στρέφεται στα τουρνουά που προηγούνται του Australian Open και φυσικά του ίδιου του Grand Slam τουρνουά όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν τον πρώτο major τίτλο της καριέρας τους.