Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι πέντε φοιτητές, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Αγία Παρασκευή, με την κατηγορία της συμμετοχής σε επεισόδια σε διαδήλωση στο Μιλάνο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις ο συνήγορος υπεράσπισής τους, Κώστας Παπαδάκης, «πριν λίγη ώρα με απόφασης της εισαγγελέως εφετών αφέθηκαν ελεύθεροι και οι πέντε συλληφθέντες με περιοριστικούς όρους. Είναι ένα πρώτο βήμα, το οποίο απομυθοποιεί τις κατηγορίες εναντίον τους που είναι φρονηματικού χαρακτήρα και σχετίζονται με τη συμμετοχή τους σε μία διαδήλωση. Είναι μια πράξη γενναία δικαστική, η οποία αρνείται να ενδώσει στις πολιτικές πιέσεις της Ιταλίας και είναι μια απόφαση η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία ενόψει της οριστικής απόφασης του συμβουλίου Εφετών τις επόμενες εβδομάδες που θα κρίνει οριστικά το αν θα εκδοθούν ή όχι στην Ιταλία».

Έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 υποστηρικτές των φοιτητών, οι οποίοι κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν το αίτημά τους να μην εκδοθούν οι πέντε στην Ιταλία. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας.

Για τον ίδιο λόγο είχε πραγματοποιηθεί χθες κατάληψη στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη σημερινή κινητοποίηση…

efeteiofoit2

efeteiofoit1

efeteiofoit3

efeteiofoit5

efeteiofoit6

efeteiofoit7

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος