Τελεσίδικα στη φυλακή ο 71χρονος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ ο οποίος την Παρασκευή (3/2) κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης 6χρονης από το 2011 έως το 2013 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών με αναγνώριση δύο ελαφρυντικών.

Ο μουσικός κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία τέσσερα προς τρία για γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Κατά τη διάρκεια της δίκης προτάθηκαν τρία ελαφρυντικά από την πλευρά του κατηγορούμενου, του προτέρου εντίμου βίου το οποίο έγινε δεκτό (με τέσσερα προς τρία), το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, το οποίο απορρίφθηκε ομόφωνα ενώ του χορηγήθηκε (με πέντε προς δύο, καθώς και η πρόεδρος ήταν υπέρ) το ελαφρυντικό της υπέρμετρης διάρκειας της δίκης.

Ο εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη έξι ετών για τον 71χρονο και το δικαστήριο με πλειοψηφία τέσσερα προς τρία αποφάσισε ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Στο εδώλιο του Εφετείου ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

«Η δικαιοσύνη μίλησε»

«Η δικαιοσύνη μίλησε» επισημαίνει στο επισημαίνει στο Newsbeast ο ποινικολόγος και συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης κοπέλας Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου. «Μετά από διαδικασία περίπου 10 μηνών, η απάντησή της στην παιδεραστία είναι ηχηρή όσο ποτέ» τονίζει.

«Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος τέλεσης γενετησίων πράξεων σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού το οποίο κατά το χρόνο των πράξεων είχε ηλικία 6 ως 8 ετών και σήμερα είναι μια 17χρονη γεμάτη ζωή. Σε αυτήν, στο θύμα, ανήκει η σημερινή κρίση. Συγχαρητήρια στους δύο γονείς, δύο πολύ σοβαρούς ανθρώπους και επιστήμονες που κουβάλησαν τον σταυρό της παραβίασης της κόρης τους μέχρι το τέλος. Χάρις σε αυτούς και την κόρη τους διαπλάθεται πλέον ένα υψηλότερου επιπέδου αισθητήριο για την προστασία των ανηλίκων στη χώρα μας» σημειώνει ο ποινικολόγος.

Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου

«Προσωπικά επίσης ευχαριστώ το δικαστήριο, το οποίο μέσα από μια πολυτελέστατη διαδικασία άφησε να αναδειχθεί ότι οι συνήγοροι είναι ουσιώδεις συλλειτουργοί του έργου τους, με συνταγματικά εργαλεία την επιστήμη και τη δικονομία αλλά δεν είμαστε όλοι “το ίδιο”.

Δυστυχώς, η ουσιαστική αλήθεια απαιτεί συνεχή μάχη και αυτοθυσία. Το σύστημα μας παραμένει ευάλωτο σε σαμάνους του ψεύδους, σε λάτρεις της διαστροφής, σε προκαταλήψεις, σε εσωστρέφεια.

Συνεχίζουμε αυτή τη μάχη. Όλοι όσοι, σε όποιο επάγγελμα και να βρίσκονται, δεν είναι ηθικά διάτρητοι, επιστημονικά ανερμάτιστοι, ή απλώς εγκληματικά αδιάφοροι ατομικιστές. Παιδεραστής και ελεύθερος είναι έννοιες εξ ορισμού αντικρουόμενες. Όποιος πειράζει παιδιά, μπαίνει φυλακή» αναφέρει στο Newsbeast o Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

«Διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο με απουσία ενοχών»

Τη Δευτέρα (30/1) ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον μουσικό και να διορθώσει το «δικονομικό ατόπημα» της χορήγησης αναστολής στην έκτιση της ποινής, που του είχε δοθεί πρωτόδικα ενώ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο με απουσία ενοχών.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται» είχε πει χαρακτηριστικά στην πρότασή του τον 71χρονο ο εισαγγελέας υπογραμμίζοντας πως ο κατηγορούμενος «δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση».

Στο εδώλιο του Εφετείου ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός κάλεσε το δικαστήριο να διορθώσει την αντίφαση και το «δικονομικό ατόπημα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου» που καταδίκασε τον μουσικό σε κάθειρξη 12 ετών και παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο 71χρονος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για την αποπλάνηση του κοριτσιού αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος ενώ προφυλακίστηκε μετά τις νέες καταγγελίες σε βάρος του τεσσάρων κοριτσιών για σεξουαλική κακοποίηση ενώ ήταν ανήλικα την περίοδο 2007- 2015 σε κάμπινγκ στην Πελοπόννησο όπου και παραθέριζαν.

Ο μουσικός κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη – με ανήλικους που τα είχαν συμπληρώσει και για κατάχρηση ανηλίκων καθώς τα θύματα φέρονται να ήταν κορίτσια τα οποία οι γονείς τους του εμπιστεύονταν να προσέχει.

Ο άνδρας ο οποίος συμμετείχε πριν χρόνια στους Πυξ Λαξ αλλά δεν συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το συγκρότημα, όπως ξεκαθαρίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στο σπίτι του αλλά και σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου και έκανε διακοπές.