Περισσότερα από 340 πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, μέσω ανοιχτής τους επιστολής, κατήγγειλαν τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Κούγιας στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

O Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με το Πρωινό, απάντησε αναφέροντας: «Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό που περνάει, τόσο ο εντολέας μου, Δημήτριος Λιγνάδης όσο και εγώ διαπιστώνουμε αποδεικνύεται ο εξαρχής υπερασπιστικός ισχυρισμός μας περί του ότι όλη αυτή η υπόθεση των δήθεν βιασμών ανηλίκων με δήθεν δράστη τον Δημήτριο Λιγνάδη, είναι μια κατασκευή αφενός μεν ενός εμμονικού, παθολογικά ερωτευμένου (μέχρι θανάτου) ομοφυλόφιλου… αφετέρου δε, ενός ακραία επαγγελματία ομοφυλόφιλου… ο οποίος θησαυρίζει πουλώντας έναντι 1.500 δολαρίων τα «έργα τέχνης», τα οπίσθια του στα οποία εισάγει».

Μέσω επιστολής του, ο Αλέξης Κούγιας έδωσε και μακροσκελέστερη απάντηση στους 343 ηθοποιούς και δημοσιογράφους «υποσχόμενος» ότι θα λογοδοτήσουν.

Όπως μετέδωσε το «Πρωινό», η απάντηση του Αλέξη Κούγια αναφέρει αρχικά: «Καταρτίστηκε ένας κατάλογος 343 δημοσιογράφων, ηθοποιών, σκηνοθετών, παντελώς άγνωστων σε εμένα αλλά και νομίζω στο σύνολο του ελληνικού λαού, των περισσότερων χωρίς εργασία όπως με πληροφόρησε ο κ. Λιγνάδης, οι οποίοι, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΩΡΑ, ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ, το πώς ασκώ το υπερασπιστικό μου καθήκον, και αναδεικνύω τα ασύστολα ψεύδη και τους παράλογους και χοντροκομμένους ισχυρισμούς τόσο των δήθεν βιασθέντων, όσο και των ψευδομαρτύρων υποστηρίξεως της κατηγορίας, δέχτηκαν να συμπεριληφθούν τα ονόματά τους και δέχτηκαν να αυτοεξευτελίζονται και να διαμαρτύρονται χωρίς να γνωρίζουν τίποτα από τη δίκη για το πώς αναδεικνύω τους ισχυρισμούς του κυρίου κατηγορουμένου και παράλληλα οδηγώ σε κατάρρευση όλη αυτή την κατασκευασμένη κατηγορία (…) τέτοια ενορχηστρωμένη προσπάθεια δεν έχω συναντήσει ποτέ και είμαι βέβαιος ότι δεν έχει εμφανιστεί σε καμία άλλη δίκη σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου».

Αλέξης Κούγιας: «Υπόσχεται» στους 343 ηθοποιούς και δημοσιογράφους που καταγγέλλουν τις πρακτικές του, πως θα λογοδοτήσουν

Σε άλλο σημείο, ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως: «Σκοπό να τρομοκρατήσουν εμένα είτε να επηρεάσουν την κρίση του Δικαστηρίου, χωρίς να ντρέπονται γι’ αυτό που κάνουν και χωρίς να τους συγκρατούν και να τους αποτρέπουν γι’ αυτά που κάνουν οι τρεις δικηγόροι που παρίστανται σ’ αυτή τη δίκη».

Ενώ στο τέλος «υπόσχεται» πως θα λογοδοτήσουν. «Στο τέλος θέλω να δηλώσω το εξής: “Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να γράψουν, ό,τι και να μηχανευτούν, ούτε τη Δικαιοσύνη μπορούν να επηρεάσουν, αλλά ούτε και εμένα μπορούν να κάμψουν να μην κάνω το καθήκον μου και να μη βοηθήσω το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση. Για κάθε λέξη υβριστική και για κάθε φράση συκοφαντική θα λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει και την ώρα που πρέπει”».