Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας «μίλησε» και έδειξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε αναισθητικές ουσίες.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» ο Δημήτρης Ευαγγελίου, τεχνικός σύμβουλος ηλεκτρονικής ασφάλειας, εφόσον στο τάμπλετ έχει καταχωρηθεί λογαριασμός στον οποίον έχουν συνδεθεί τηλέφωνα είναι δυνατόν να βρεθούν όσα έχουν αναζητηθεί σε όλες τις συσκευές.

«Μπορούμε από τις συσκευές και το τάμπλετ ξεχωριστά να πάρουμε τα ψηφιακά αποτυπώματα που μας οδηγούν να καταλάβουμε τη χρήση έχει γίνει από κάθε συσκευή. Τα αποτυπώματα βρίσκονται και στις συσκευές και στο cloud», είπε.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μέχρι και δύο εβδομάδες μετά είναι δυναντόν να εμφανιστούν ειδοποιήσεις για τις αναζητήσεις που έχει κάνει κάποιος. Ωστόσο, δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ψάχνει κανείς στο διαδίκτυο για φαινοβαρβιτάλη και να βγει διαφήμιση για κεταμίνη.

«Το 2022 οι διαφημίσεις και οι αναζητήσεις έχουν γίνει τόσο εξειδικευμένες και στοχευμένες που όταν αναζητούμε κάτι συγκεκριμένο επιστρέφει πολύ συγκεκριμένη προβολή. Υπάρχει και η ψηφιακή ιατροδικαστική, Με αυτές τις υπηρεσίες είναι δυνατόν να εξάγει συγκεκριμένα αποτυπώματα που οδηγούν σε λογαριασμούς φανταστικούς, αληθινούς. Συγκρίνει τους λογαριασμούς και εξάγει αποτελέσματα που είναι άριστα και αποδεικτικά», δήλωσε.