Τη βοήθεια ειδικού επιστήμονα στο έργο της θα έχει η δικαστική λειτουργός η οποία χειρίζεται την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο την Ρούλα Πισπιρίγκου που κρατείται προσωρινά κατηγορούμενη για την δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.
Η 18η τακτική ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης ζήτησε τον ορισμό πραγματογνώμονα «με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης» με στόχο να πέσει άπλετο φως στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης.
Ο διορισμός ειδικών επιστημόνων, αν και προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, είναι κάτι σπάνιο. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη υπόθεση κρίθηκε πως η διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου είναι απαραίτητη για να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας λόγω της σπουδαιότητας αλλά και της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.
Στον ορισμό της κ. Σπηλιοπούλου προχώρησε η εποπτεύουσα της ανάκρισης Εισαγγελέας Εφετών, Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ μετά το αίτημα της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε «τον τρόπο που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις…».
Η δικαστική λειτουργός φέρεται να σημειώνει στο αίτημα της τη θέση ότι «ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».