Το πιο σημαντικό βήμα στη λύση του θρίλερ στην Πάτρα έχει γίνει. Μετά από ενάμιση μήνα όπου το κοινό κρατούσε την ανάσα του για να δει τι συμβαίνει με την Ρούλα Πισπιρίγκου και τα τρία παιδιά της που χάθηκαν, η μάνα κατηγορείται τώρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με τις πληροφορίες να θέλουν να έχει προσπαθήσει να σκοτώσει την Τζωρτζίνα, όχι μία και δύο φορές, αλλά εννιά, μέχρι να τα καταφέρει.
Το ενδιαφέρον της έρευνας στρέφεται τώρα στον πατέρα των παιδιών, στον στενό της οικογενειακό κύκλο (μητέρα και αδερφή) αλλά και στον τρόπο και τον χρόνο που προμηθεύτηκε η μητέρα την κεταμίνη. Αυτό το κομμάτι της έρευνας είναι που αναμένεται τώρα να δώσει γόνιμες πληροφορίες για να ξεκλειδωθούν και οι θάνατοι και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη.
Να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τους γιατρούς στο Ρίο ο πατέρας των παιδιών εμφανίζεται ως αποστασιοποιημένος και με αλλόκοτη συμπεριφορά. Όπως έλεγε χθες στο Newsbeast υψηλόβαθμη ιατρική πηγή στην Πάτρα: «Ο πατέρας έμοιαζε με θεατή σε ταινία, όπως και η γυναίκα του. Κανείς δεν γνωρίζει γι’ αυτόν περισσότερα, ούτε έχει καταλάβει τον ρόλο του. Είναι ένα αίνιγμα ο πατέρας. Ευγενικός και δεν μας δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Δεν τον νιώσαμε όμως σαν ένα πατέρα κοντά στο παιδί του. Δεν ήταν αυτό που περιμένεις δηλαδή από έναν πατέρα. Ο μπαμπάς των τριών κοριτσιών αντιλήφθηκε σε κάποια φάση των εξελίξεων ότι οι γιατροί είχαμε αρχίσει να υποψιαζόμαστε την μητέρα για τις συμπεριφορές της. Ο ίδιος δεν μας ρώτησε τίποτα, ούτε απευθύνθηκε σε εμάς για να μάθει στοιχειώδη πράγματα για το παιδί του και την γυναίκα του. Δεν μας ρώτησε δηλαδή γιατί παραπέμψαμε σε ψυχίατρο την γυναίκα του (τον Απρίλιο του 2021) ή γιατί ζητούσαμε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες από την οικογένεια όπως την ιατροδικαστική έκθεση του πρώτου παιδιού και στη συνέχεια και την ιατροδικαστική έκθεση του δεύτερου παιδιού».
«Η έρευνα έχει λίγο δρόμο ακόμα»
Μιλώντας για τα επόμενα βήματα και τις εξελίξεις στην υπόθεση ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας μας είπε τα εξής: «Περιμένουμε να κάνει και η εισαγγελία Αθηνών τη συγχώνευση των υποθέσεων και για τα άλλα δύο παιδιά. Νομίζω πάντως πως αφού βρεθήκαμε πια σε αυτό το κομβικό σημείο, η όλη υπόθεση, αστυνομικά μιλώντας, δεν έχει ακόμα πολύ δρόμο.
»Τα αποτελέσματα του θανάτου των άλλων δύο παιδιών και αυτό το κομμάτι της έρευνας θα δώσει γρήγορα απαντήσεις. Θεωρώ πως οι εξελίξεις στο κομμάτι των συνένοχων και των συλλήψεων έχουν λίγο ακόμα δρόμο μιας και η έρευνα συνεχίζεται. Έχουμε ακόμα δύο ανεξιχνίαστους θανάτους δύο παιδιών. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα διατάξει η εισαγγελία Αθηνών και πόσο γρήγορα, γι’ αυτό και δεν κάνουμε εμείς την ανάκρισης της φερόμενης δράστιδας, την κάνει η ανακρίτρια, η εισαγγελία».
«Άβυσσος η ψυχή και το μυαλό της»
Όσον αφορά την εκτίμηση του κου Μπαλάσκα στο πόσο γρήγορα θα ομολογήσει, αν ομολογήσει, η Ρούλα Πισπιρίγου τα όσα θεωρούνται αδιάσειστα στοιχεία και σφιχτά δεμένα στην δικογραφία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο ίδιος μας λέει το εξής χαρακτηριστικό: «Η Πισπιρίγκου, θέλει δεν θέλει, θα μας πει τι έγινε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως πότε γιατί κανένας δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση για το τι κρύβει η ψυχή και το μυαλό της. Είναι άβυσσος αυτό το κομμάτι της. Γι’ αυτό και παραιτούνται όλοι οι συνήγοροι ένας- ένας. Μιλάμε για μια γυναίκα που την ώρα της σύλληψης ήταν σε κατάσταση περίπου….. “ωραία μου πουλάκια, κελαηδήστε”. Μόλις όμως άκουσε από τους αστυνομικούς ότι αυτό που συνέβαινε εκείνη την ώρα ήταν σύλληψη, διότι αντελήφθη ότι το όχημα δεν παραμένει στην Πάτρα αλλά πάει για την Αθήνα, τότε έγινε κατατονική.
»Η ουσία αυτής της υπόθεσης πάντως είναι από τις πιο συγκλονιστικές που έχουν ποτέ υπάρξει στη μικρή μας Ελλάδα. Πολλές φορές έχει συμβεί γονείς να σκοτώνουν για τα παιδιά τους αλλά πολύ λίγες φορές έχουμε δει γονείς να σκοτώνουν τα παιδιά τους. Για αυτό και είναι τόσο μεγάλη η κοινωνική κατακραυγή, γι’ αυτό και την αποκαλούν Μήδεια. Με έχει συνταράξει και εμένα προσωπικά η υπόθεση, όχι όσον αφορά στην επίλυση της, γιατί αυτό το κομμάτι είναι εύκολο πια για την αστυνομία, αλλά ως γεγονός. Είναι πολύ ιδιαίτερο».