Πρόσωπο με πρόσωπο βρίσκονται για δεύτερη φορά μέσα στην δικαστική αίθουσα η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της.
Οι δυο γυναίκες έφτασαν στο δικαστήριο με διαφορά ενός τετάρτου. Η Ιωάννα συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της και η κατηγορούμενη με την κλούβα της αστυνομίας από τον Κορυδαλλό με την είσοδό της να γίνεται από πλαϊνή πόρτα του Ειρηνοδικείου.
Οι δυο γυναίκες δεν αντάλλαξαν ούτε μια ματιά μέσα στη δικαστική αίθουσα.
Η κατηγορούμενη μπήκε από την άκρη της αίθουσας, κοιτώντας ευθεία και κάθισε στη θέση της. Η Ιωαννα Παλιοσπύρου καθόταν ήδη στην θέση της και τα βλέμματα των δυο γυναικών δεν συναντήθηκαν.
Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτουν οι γιατροί της Ιωάννας
Τα χειρουργεία, η ψυχολογική κατάστασητης άτυχης γυναίκας αλλά και η επόμενη ημέρα θα σκιαγραφηθούν μέσα από τα λόγια των γιατρών που την βοήθησαν και την βοηθούν και οι οποίοι θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα, κατά την τρίτη ημέρα της δίκης.
Η γιατρός της Ιωάννας, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριασίου, Μαρία Καλοφώνου θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» καθώς επανειλημμένως έχει εκφράσει τη θέση πως η νεαρή γυναίκα θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της από τα τραύματα που έχει υποστεί. «Το βάθος και η έκταση των τραυμάτων, κάθε γιατρός θα μπορούσε να πει ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο. Έχει πολλά χειρουργεία ακόμα.» έχει αναφέρει η γιατρός αντικρούοντας εμμέσως πλην σαφώς τον ισχυρισμό της υπεράσπισης πως πρέπει να γίνει μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει και ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan, στο οποίο είχε αρχικά μεταφερθεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Κατά την κατάθεσή του στην αστυνομία στις 24 Μαϊου είχε περιγράψει την σοβαρή κατάσταση στην οποία ήταν η νεαρή γυναίκα: «Είχε χημικό έγκαυμα και στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού σήμανε συναγερμός. Το πρώτο μέλημα μας ήταν να κοιτάξουμε να ανατάξουμε το εγκαυματικό σοκ. Έπρεπε να πετύχουμε σταθεροποίηση της ασθενούς – αναλγησία με χρήση οπιούχων σκευασμάτων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να προκληθούν απώτερες επιπλοκές από το εγκληματικό σοκ».