Δεύτερο βούλευμα, αυτή τη φορά του Συμβουλίου Εφετών επικυρώνει την δικαστική άποψη πώς δεν επαρκούν τα στοιχεία που προσκόμισε ο επιχειρηματίας Κων/νος Αγγελόπουλος ώστε να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος του αδελφού του Θόδωρου και της συζύγου του Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σχετικά με σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με «υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων» της αυτοκρατορίας.

Η σκληρή διαμάχη μεταξύ των μελών μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες της χώρας βαίνει σε ποινικό επίπεδο υπέρ της πλευράς του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου αφού με τον υπ΄ αριθμόν 1362/10 (που αριθμεί 123 σελίδες) οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα Δημ. Κωσταντινόπουλου και τους απάλλαξαν από κάθε κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά επικύρωσαν οριστικά προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με την ίδια απόφαση και απέρριψαν την έφεση του Κων/νου Αγγελόπουλου ο οποίος το χαρακτήριζε «εσφαλμένο».

Έτσι -εάν δεν υποβληθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κάτι που δεν αποκλείεται να ζητήσει η πλευρά του Κων/νου- η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο κλείνει οριστικά υπέρ του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Σε αστικό επίπεδο η αντιδικία συνεχίζεται αφού εκκρεμούν αγωγές -με ιλιγγιώδες χρηματικό διακύβευμα δισεκατομμυρίων ευρώ- ενώπιον της Ελληνικής, Αμερικανικής και Ελβετικής Δικαιοσύνης. Η πλευρά πάντως του Κων/νου Αγγελόπουλου, εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίζει τη δικαστική μάχη «έως ότου αποκαλυφθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία της αυτοκρατορίας Αγγελόπουλου και υποχρεωθεί ο Θόδωρος Αγγελόπουλος να λογοδοτήσει για αυτά».
Πηγή: capital