Μεγάλη ένταση επικράτησε μετά τα μεσάνυχτα στην Κυψέλη, όταν αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά τη 1:00, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην περιοχή.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, που δέχθηκαν επίθεση από άτομα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, έσπευσαν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες -σύμφωνα με την Αστυνομία- δέχθηκαν επίθεση, με πέτρες και μπουκάλια, από περίπου 250 άτομα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν και σε 37 προσαγωγές, με τις πέντε να μετατρέπονται στη συνέχεια σε συλλήψεις.

Ωστόσο, η επέμβαση των Αρχών φάνηκε να δυσαρέστησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής, με κάποιους εξ αυτών να βγαίνουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και να φωνάζουν στους αστυνομικούς να φύγουν.

Μάλιστα, φώναζαν «σας έχουμε σε βίντεο» και «μην τους χτυπάτε», ενώ τους επισήμαιναν πως «τραβάτε τα παιδιά από τα σπίτια τους».

Πάντως, αυτό που διερευνούν οι Αρχές, είναι ποιος έκανε το τηλεφώνημα και σε τι αποσκοπούσε, καθώς δεν υπήρξε περίπτωση ληστείας, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Δείτε το βίντεο:

Επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη

Απρόκλητη, βίαιη, ακροδεξιά επίθεση από ΜΑΤ και ΔΙΑΣ / ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε κόσμο νεαρής ηλικίας κυρίως, που απλά καθόταν σε παγκάκια και πεζούλια πίνοντας κάτι, μιλώντας και τα λοιπά. Χωρίς καμία προειδοποίηση , αιτία ή αφορμή, κλείσανε τα φώτα και τα ΜΑΤ πνίξανε την πλατεία στα χημικά. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι μηχανές των ξεσαλωμένων Δελτάδων κυνηγώντας τον κόσμο στα στενά. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες προς την καμπάνια για ξυλοδαρμούς ανθρώπων έξω από τα σπίτια τους. Αλλά και για συλλήψεις – προσαγωγές στο σωρό.Παρακάτω βίντεο από βίαιες συλλήψεις στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κυψέλης. . Το λέμε καθαρά. Το λέμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κυβέρνηση που τόσο καιρό δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ δεν έχει καμιά δικαιολογία στα πλαίσια της πανδημίας και κυρίως δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να πνίγει τις γειτονιές μας στα χημικά, να χτυπάει και να συλλαμβάνει τον κόσμο στις πλατείες. Ο λαός τήρησε και τηρεί τα μέτρα προστασίας. Η κυβέρνηση απλά προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε μας και να προωθήσει το έτσι κι αλλιώς γνωστό της σχέδιο να επιβάλλει τον αυταρχισμό και την καταστολή.Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο λαός σώζει τον λαό!

Posted by Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη on Friday, May 8, 2020